Ulice: Návrat Báry a Terezy mnozí vyhlíželi, teď by je klidně zase poslali ze seriálu pryč

Ulice: Návrat Báry a Terezy mnozí vyhlíželi, teď by je klidně zase poslali ze seriálu pryč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kritických reakcí na adresu nových epizod Ulice přibývá s každou další hodinou. Tereza, Bára, rodina Klímových i Marečkovi, ti všichni v prvních dílech dvacáté sezóny těžce zklamali. Diváci doufali v pozitivnější a veselejší děj, zjevně už ale nejsou ochotní na něj čekat.

Terka s mámou měly zůstat, kde byly

Máme za sebou pár nových dílů Ulice a několik dalších důvodů ke stížnostem, alespoň se to tak jeví z dosavadních reakcí nespokojených diváků. Do návratu Báry (Tereza Brodská) a Terezy (Patricie Pagáčová) vkládali někteří naděje, jiní z něj vlastně ani moc nadšení nebyli. Tak nebo tak jsme chtěli věřit, že alespoň vnesou do seriálu humor, když nic jiného. Bohužel už je jasné, že se ani jedna z nich nevrací v nejlepším životním období.

Báře po druhém ztroskotaném manželství nezbylo nic jiného než práce, která není vždycky příjemná, ale k níž se upíná jako k poslednímu smyslu svého bytí. Jedná se u ní o workoholismus, nebo jen o zoufalou snahu obstát mezi predátory – mladšími, ambiciózními kolegy? Kvůli potřebě být nepřetržitě na telefonu a k dispozici klientům se pohádá s Terezou, čímž si obě pokazí první výlet po dlouhé době. Místo aby si na chalupě v přírodě užívaly, trápí se.

Přátelství, které nikomu moc nescházelo

Ještě před odjezdem na chatu se Tereza zastavila u Magdy (Veronika Čermák Macková). Ani jejich přátelské setkání po letech však diváky neoslnilo. Že bychom se měli radovat ze shledání dvou skvělých kamarádek? Jejich vztah nikdy nedostal v Ulici mnoho prostoru, pokaždé to působilo, jako by se jen vystřídaly na scéně, píší diváci.

Jak Tereza šaškovala, mě úplně znechutilo.

„Taky si myslím, že dialogy mezi ‚mladými‘ scenáristé přehánějí.“

Tohle kamarádství Ulice nikdy neřešila, Tereza šla z Ulice a najednou znala perfektní holku z výšky, které přenechala bydlení. V minulosti není žádný významnější děj, co by prověřoval jejich přátelství, to bylo vyloženě střídání stráží. Bavily se tak dvakrát o práci.

„Co předváděly, jak se pitomě chovaly. Bylo to fakt trapné.“

Já mám herečku, co hraje Terezu, moc ráda. Každý člověk se nemůže líbit všem. Z mého pohledu je milá a sympatická.

Luboš býval vždy pozitivní, ale teď je vše jinak

Tereza a Bára nejsou zdaleka jediné postavy, které si se startem dvacáté sezóny vysloužily nelítostné komentáře. Marečkovi přinesli zklamání v podobě protivného Luboše, jenž dosud platil za pohodovou postavu. Znovu zmiňovat, jak ohromně nepopulární je Iva Klímová, snad už ani nemá smysl. Její naivita v nových epizodách překračuje všechny hranice a je divákům už jen pro smích, možná k pláči.

Shodli jsme se s manželkou, že i přes ty nynější pokusy Ulici zlepšit by bylo nejlepší ji v dobrém ukončit. Vím, spousta herců je na ní životně závislá, neboť nechtějí být bez příjmu. Ale ti, co už skončili, nestrádají. Ten poprázdninový rozjezd je katastrofa.

„Já už se na Ulici nedívám, už mě přestala bavit po těch letech. Dřív to bylo úplně jiné ty příběhy, dřív se měli rádi v Ulici, a ne jak teď.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři