Ulice: Nevěstě i hostům to na svatbě ohromně slušelo. Stojí za tím nemalé úsilí kostymérek a maskérek

Ulice: Nevěstě i hostům to na svatbě ohromně slušelo. Stojí za tím nemalé úsilí kostymérek a maskérek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ono se řekne učesat a nalíčit nevěstu, vždyť co na tom může být složité… Ale musíte si uvědomit, že při natáčení Gábininy svatby bylo třeba daný proces opakovat každý den nejen u nevěsty, ale u dalších dvaatřiceti herců, aby bylo vše naprosto perfektní a aby jednotlivé záběry plynule navazovaly.

Obléknout na svatbu až třiatřicet herců dá zabrat

Co by to bylo za velkolepý závěr sezóny, kdyby v něm chyběla svatba? Ani tentokrát, na sklonku devatenácté řady, o tuto romantickou událost diváci nepřišli. Do sytosti si vychutnali obřad, nějakou tu svatební tradici, následnou oslavu i zcela nečekané a napínavé momenty. Tomu všemu ale samozřejmě předcházely měsíce náročných příprav. Natáčení v exteriérech bývá pro herce i štáb vždycky vyčerpávající a plné komplikací, obzvlášť jedná-li se o svatbu, jíž se má zúčastnit tolik lidí. Skloubit rozvrhy všech nebylo vůbec snadné, stejně jako hledání ideálního místa.

Svatební veselí aneb tanec mámy se synem
Svatební veselí aneb tanec mámy se synem | Zdroj: TV Nova

Samotná nevěsta, Gábina Pumrová v podání Anety Krejčíkové, pak měla starosti s výběrem dokonalých šatů. Naštěstí na to nebyla sama. Herečka věděla, že potřebuje něco, co na první pohled zapůsobí, zároveň má ale ráda jednoduchost a potřebovala zohlednit i to, že Gábina se jako majitelka módního salonu neoblékne do něčeho příliš obyčejného. V ději to koneckonců bylo navléknuto tak, že Gábina si své vysněné šaty navrhla a její zaměstnankyně, zkušené a zručné švadlenky v čele s Veronikou Maléřovou (Hana Holišová), jí je pak ušily.

„Šly jsme na jistotu do svatebního salonu Adina, kde jsme s majitelkou vybraly společně dvoje svatební šaty, ke spokojenosti nás všech,“ popsala průběh vedoucí kostymérka Iva Kulhánková. „Šaty musí herečce především slušet a padnout jako ulité, aby se v nich cítila dobře. To je pro nás to nejdůležitější. Přeci jen, svatba je vrcholem celé sezony.“

Záběr ze svatby
Záběr ze svatby | Zdroj: TV Nova

I když to možná bylo nejdůležitější, nebyla to zdaleka jediná věc, kterou musely ona a její kolegyně zařídit. V jednu chvíli se na place sejde třiatřicet herců a každý z nich musí být oblečen v něčem slušivém, co by současně odpovídalo povaze a vkusu seriálových postav. Obstarat tak rozsáhlý šatník a zařídit, aby všechno padlo všem, byl téměř nadlidský úkol, ale popasovaly se s ním se ctí.

Na svatebním place denně líčilo herce sedm maskérek

Dalším významným úkolem bylo zkrášlit nevěstu dokonalým make-upem a elegantním účesem, aby vypadala ještě víc jako princezna. Její vizáž, stejně jako následné líčení ostatních postav, si vzaly na starost maskérky Dáda Erychlebová a Lucie Rabanová.

„Víme, jak to má vypadat, ale stejně se to uspíšit moc nedá. Trvá to přibližně hodinu, než Anetu na natáčení upravíme. Lucie ji češe, já souběžně s tím líčím,“ prozradila Dáda.

Naštěstí nemusely všechno stíhat samy jen ve dvou. Denně jim na svatebním place pomáhalo několik dalších maskérek. Takovou událost se samozřejmě nedá natočit najednou v jediném dni, a tak bylo třeba líčit a česat herce pokud možno stejně každý další den, aby na sebe jednotlivé scény krásně a plynule navazovaly a aby diváci nepoznali, že si herci mezitím odskočili domů nabrat síly na další natáčení.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text