Svatba Gábiny a Jirky v Ulici: Hercům byla příšerná zima. Na pohoštění se nešetřilo

Svatba Gábiny a Jirky v Ulici: Hercům byla příšerná zima. Na pohoštění se nešetřilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natáčení letních scén v exteriérech s velkým předstihem s sebou vždy nese riziko špatného počasí a toho, že herci budou v lehoučkých oděvech mrznout. Nejhůř to odskákala asi nevěsta při večerních scénách venku, ale nestěžuje si. Večírek s hostinou za to utrpení stál.

Zima dovede při natáčení pěkně potrápit

Jak věrní diváci Ulice dobře vědí, každá epizoda seriálu zabírá přibližně pětačtyřicet minut. Epizoda 4730, vysílaná coby poslední před letní přestávkou, není výjimkou. Její děj se soustředí zejména na svatbu Gábiny Pumrové a Jirky Hermana, ale také na další partnerskou hádku žárlivé Martiny Dubovské a zmateného Jirky Hložánka. Čas věnovaný dlouho očekávané svatbě tak dohromady nečiní snad ani půl hodiny. Přitom příprava na její natočení zabrala celé měsíce a vyžadovala zapojení značného množství lidí.

Natáčení svatebních scén pak trvalo celičké tři dny a hned toho prvního dne byli všichni nuceni zdržet se na place téměř do půlnoci, aby mohli pořídit večerní a noční záběry. Je třeba si uvědomit, že nekonečný seriál se natáčí s předstihem pár měsíců. I když by tedy v ději mělo být léto a svatebčané chodí venku oblečení nalehko, ve skutečnosti museli herci i štáb čelit rozmarům aprílového počasí a prudkým poklesům teplot. Naštěstí jim příroda docela přála a nezasypala je sněhem ani deštěm, přesto by jistě uvítali, kdyby sluníčko hřálo o něco víc.

Nevěsta se chystá hodit kytici.
Nevěsta se chystá hodit kytici. | Zdroj: TV Nova

Vrtochy počasí vynahradí pořádná hostina

Takové natáčení samozřejmě nezahrnuje pouze množství herců nebo maskérek a kostymérek, které si je berou do parády, ale i spoustu dalších schopných lidí, jejichž práce není na první pohled vidět, rozhodně by to však bez ní nešlo. Na usedlosti v Holyni na okraji Prahy, kde svatba probíhala, byli v pohotovosti také osvětlovači, kameramani, technici nebo rekvizitáři.

Právě poslední zmínění se museli popasovat např. s květinovou výzdobou, na niž padlo, představte si to, šest set padesát stonků květin. Mnohé se přitom musejí denně měnit, aby v očích diváků působily stále svěží a krásné. Součástí výzdoby bylo rovněž sto dvacet metrů látky a stovky metrů žárovek.

Těch světýlek! Jirka a Gábina mají krásnou svatbu.
Těch světýlek! Jirka a Gábina mají krásnou svatbu. | Zdroj: TV Nova

Oslava nebyla ochuzena ani o štědré porce rozličných pochoutek. Jedno z dvacetikilových selátek se peklo na místě přes noc, aby si na něm svatebčané mohli pochutnat, o druhé se pak postarali Patrik (Jiří Hána) s Kryštofem (Kryštof Rímský), když ho v příběhu rožnili. Diváci vědí, že Radek s Milenou přivezli na statek bohatou zásobu guláše. Objednalo se ho šedesát porcí, k tomu dvě stě padesát koleček knedlíků a na spláchnutí více než sto litrů nealkoholického piva. Nebyla by to pořádná svatba bez krásného dortu a deseti kilogramů svatebních koláčků. Není divu, že představitelka Gábiny, Aneta Krejčíková, si takovou hostinu náramně užila.

„Je to super! Je tu spousta lidí, se kterými se tak často nevidím a které mám ráda. Takže si to užívám opravdu moc. Jediná vada na kráse je ta příšerná zima. A musím říct, že tu máme fakt výborné svatební koláčky. Tomu se prostě nedá odolat,“ pochvalovala si s úsměvem.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text