Ulice: Strouhová skončí v slzách. Teď je pro všechny za udavačku

Ulice: Strouhová skončí v slzách. Teď je pro všechny za udavačku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvacátá sezóna vnesla do děje prostředí Komory zubních lékařů, nové postavy účetní Strouhové, tajemnice Hanuškové a viceprezidenta Šplíchala a také pořádné drama rozehrané právě kolem nich. Ačkoli to byla Hanušková, kdo vyzradil médiím detaily Vandiny zpronevěry, za udavačku je účetní.

Strouhová měla rovnou zavolat policii

Účetní Pavlína Strouhová (Zuzana Páleníková) odhalila Vandino (Kristýna Hrušínská) tunelování grantu a s objevem se v panice rozběhla za svou nejbližší kolegyní na Komoře zubních lékařů a také největším idolem – tajemnicí Vlastou Hanuškovou (Ivana Andrlová). Právě ta se pak rozhodla vypustit pikantní informace o zpronevěře do tisku, aby se konečně vypořádala s „rodinnou mafií“ Volákových.

Vyšel tak článek, který se ale neobtěžoval pohlížet na věci z pohledu Blanky (Linda Rybová) a Luďka (Vasil Fridrich) a naznačoval, že oba byli do podvodu zapleteni. To se pochopitelně ani jednomu z nich nelíbí, a tak si Blanka hodlá na udavače došlápnout.

V práci, kde na ni všichni koukají skrz prsty a kde panuje pořádné dusno, se automaticky pustí do účetní, jež má jako jediná přístup ke všem fakturám a účtům. Je evidentní, že za vším musí vězet Strouhová. Kdyby o záležitosti rovnou informovala policii nebo alespoň viceprezidenta Igora Šplíchala (Saša Rašilov), jak ostatně původně chtěla, věci by se možná vyvinuly o něco lépe, minimálně pro ni, která teď v očích všech bude za udavačku. Ukázka z nejnovějších epizod na webu TV Nova odhaluje, že se s tím vědomím Strouhová vyrovnává jen velmi těžko, ačkoli ji Hanušková ujišťuje, že udělala správnou věc.

To mi říkáte pořád, tak proč jste tu správnou věc neudělala vy? Věděla jste, jak to dopadne. Teď jsem za udavačku já.

Vlastička by mohla Pavlíně vrazit kudlu do zad

Strouhová se zhroutí v slzách pod náporem Luďkových urážek a šeptandy, která se vzápětí rozletí po komoře. Někdo se prý dokonce ptal, kolik peněz za to od novin dostala. Vlastička sice slibuje, že jestli zjistí, kdo tyhle drby roznáší, postará se, aby to už příště neudělal, ale pro Pavlínu se zničenou pověstí je to chabá útěcha. I když by podle tajemnice měla být pyšná na to, čeho společnými silami dosáhly, pociťuje pouze stud a lítost. Vlasta by si na jejím místě zachovala důstojnost. Jsou tým a musejí se ještě postarat o Blanku, která způsobeným chaosem proklouzla jako myška. Ten její nevinný výraz se jí rozhodně nebude trpět. Co si o dění na komoře a postavách Hanuškové a Strouhové zatím myslí diváci?

Strouhová se měla bránit a jít s pravdou ven. Říct, že v tom má prsty Vlastička, a měla by klid. Stejně se to provalí.

„Doufám, že na komoře Vlastička zaplatí za to, že to hned nehlásily, ale pozvaly si tisk.“

Když je Strouhová ve spolku s takovou Vlastičkou, to holt musí něco vydržet. Když pomlouvaly, byly silné dost. Teď vidí, kam to spěje.

„Vlastička bude schopná obvinit účetní, že nešla hned na policii.“

Mohla by nakonec tajemnice hodit celou věc na účetní, aby si zachránila vlastní kůži?

Zdroje článku: