Ulice: Milena je moc invazivní i podle Aleny Štréblové. Už by se mohla uklidnit, říká herečka

Ulice: Milena je moc invazivní i podle Aleny Štréblové. Už by se mohla uklidnit, říká herečka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena Štréblová, představitelka milované i nenáviděné Mileny z Ulice, je ze své role někdy nadšená, jindy unavená. Po šesti letech ji to v seriálu stále baví a těší ji, že se na postavě Pumrové může opravdu vyřádit. Ovšem i na její vkus bývá tahle osoba někdy příliš dotěrná.

Milena některé baví, jiné rozčiluje

Na oslavě k zahájení jubilejní dvacáté sezóny Ulice se sešla řada herců známých z nekonečného seriálu. Mezi pózováním pro fotografy a rozkrajováním narozeninového dortu si našli čas i na četné rozhovory, třeba o tom, co pro ně znamená být součástí tak dlouhého a úspěšného projektu.

„Pro mě to znamená hezkou, zábavnou, i když někdy náročnou práci, růst a nové kamarády. Jsem tam šest let, původně jsem přišla na půl roku a zatím jsem zůstala. Strašně mě to baví v tom smyslu, že si můžu rozvíjet a hrát si s tou postavou, jak je mi libo, což je fajn,“ uvedla pro pořad TV Nova Alena Štréblová, představitelka hašteřivé Mileny Pumrové.

Tu mají někteří diváci v oblibě zejména ve spojení s Radkem Mastným (Pavel Novotný), jiní jí ale nemohou přijít na jméno kvůli tomu, jak je vlezlá. Neustále strká nos do záležitostí své dcery Gábiny (Aneta Krejčíková) a jejího manžela Jirky (Jan Holík). Chce jen to nejlepší pro celou rodinu, dokáže však být velmi neodbytná, když jí o něco jde.

Kolem náhradního mateřství bude ještě veselo

V nejnovějších epizodách Milena nabídla Gábině možnost, že jí odnosí dítě, aby měla pocit, že je užitečná a může skutečně pomoct. Její gesto dceru dojme a vyděsí zároveň, dovede si nejspíš živě představit to, co napadá i mnohé diváky – že by se pak Milena do výchovy dítěte neustále pletla. Uvědomí si nakonec, že to není moc dobrý nápad, anebo bude trvat na svém a urputně se Gábině vnucovat?

„Hlavně ne starou Pumrovou,“ reaguje divačka. „Už ji vidím, jak pak do všeho kecá a bude si víc to malý přivlastňovat.“

Hraní emočně vypjatých scén samozřejmě není jednoduché. Jak se s ním vyrovnává třeba právě Alena Štréblová?

Vždycky člověk čerpá ze sebe, to znamená, že nějakým způsobem si musíte sáhnout do zásob toho, co jste prožili, což někdy může být i trošku nepříjemné, ale zároveň je to něco, s čím můžete nakládat a pracovat v nějakém nadhledu. Dobré je se nenechat tím úplně strhnout, ale zároveň se inspirovat. Je potřeba nějaká psychohygiena. Myslím, že každý herec to dělá.

Pumrová může zkrátka všechno

Alena Štréblová je tedy součástí seriálu několik let. Nastala ale někdy chvíle, kdy byla s postavou Mileny v rozporu?

Občas mám takové, že už si říkám, jestli to není moc, ale pak vždycky řekneme, to je Pumrová, ta může. Uděláme z toho humor. Zase mě ale baví, když se tam jako herečka můžu trošku vyřádit. Ona je někdy fakt moc, někdy už říkám Anetce, Gábině, jak to ještě můžeš s tou mámou vydržet? Je moc invazivní. Někdy mi přijde, že by se už mohla uklidnit.

Ulici by k dvacáté sezóně popřála hodně diváků a ať to dál tak hezky plyne, jak tomu bylo doposud. Koneckonců se jedná o výjimečný seriál.

Zdroje článku: