Ulice: Luděk se k Vandě chová stejně hrozně jako kdysi k Blance, ale vzhledem k okolnostem ho chápeme

Ulice: Luděk se k Vandě chová stejně hrozně jako kdysi k Blance, ale vzhledem k okolnostem ho chápeme
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdysi dávno platil Luděk za jednoho z největších záporáků Ulice. Ubližoval Blance, zacházel s ní jako s věcí, ve všem jí rozkazoval a cpal do ní prášky. Teď to vypadá, že se minulost opakuje s Vandou, ovšem pozor – v jejím případě má Luděk na své chování tak trochu právo, říkají diváci.

Luďkovo staré já je zpátky

Blanka (Linda Rybová) začíná mít neblahý pocit, že se v současném Luďkovi (Vasil Fridrich) probouzí ten starý, který do ní ládoval prášky, místo aby opravdu pomáhal řešit její závislost na alkoholu, a nakládal s ní jako s vlastním majetkem. Držel ji doma, choval se jako surovec bez špetky empatie, až nakonec docílil toho, že z něj měla upřímný strach.

Čeká teď Vandu (Kristýna Hrušínská) podobný osud? Poté, co vytunelovala grantový účet, přiznala se k hraní na online kasinu a obrovským dluhům, se skandál provalil i na komoře a Luďkovi teď hrozí, že přijde o místo prezidenta. Nemluvě o jeho pověsti, která tím utrží obrovskou ránu.

Není divu, že si připadá zrazený a podvedený, zvlášť když se celá rodina zajímá hlavně o to, co prožívá Vanda, ale nikdo kromě dcery Kristýny (Sára Korbelová) se ho nezeptal, jak je na tom on, jak se drží. Na manželku je pochopitelně příšerně naštvaný, už jí nevěří ani nos mezi očima a bez váhání ji označí za ani ne tak nemocnou, jako spíš prolhanou a blbou.

Místo aby ji zavezl do léčebny pro gamblery, šoupne ji na uzavřené oddělení psychiatrie, otupělou ze všech prášků, které pod jeho dohledem spolykala. Vanda se nebrání, dobře si vědoma toho, co způsobila, a vděčná, že se o ni Ludí vůbec stará.

Můžeme tomu říkat i karma

Opravdu se v nejnovějších epizodách vrací ke slovu Luďkovo staré já? Začíná se znovu chovat jako zvíře? Nebo je jeho nynější jednání omluvitelné vzhledem k okolnostem? Ačkoli byl vždycky spíše zápornou postavou, mnozí diváci ho tentokrát obhajují.

To se nedá srovnávat s tím případem Blanky. Tady se chová zcela adekvátně okolnostem.

„Je to masakr. Ono těžko říct, jak by se člověk choval, když by ten druhý udělal takový průser… Pravda je, že k Blance se choval zle.“

Splácí hypotéku na barák, teď si musel půjčit přes mega, aby vše srovnal, to je zlý. On jí dal druhou šanci a ona ji zazdila, zaslouží si to. Luděk slepý láskou k Vandě na to dojel, tak to někdy chodí.

„Jenže rozdíl je, že Vanda je lehce manipulativní, všechno odkývá, jen aby s ní Lůďa zůstal. Navíc ví, že ten průser je kvůli ní.“

Vanda již podruhé lže, dělá dluhy, hraje, teď navíc krade. Co čekala, že nastane, až to praskne?

Bohužel, závislý člověk takhle zřejmě neuvažuje. Gamblerka Vanda byla přesvědčená, že hraje jenom proto, aby mohla získat zpátky peníze, které prohrála. Nedocházelo jí, že dalšími půjčkami, dluhy a krádežemi jen víc a víc prohlubuje šílenou jámu, do níž spadla. Teď už je příliš pozdě, ale na druhou stranu – alespoň se na komoře a vůbec v Ulici děje něco napínavého. I když asi málokdo ocení, pokud bude kvůli tomu oblíbený vztah Luďka a Vandy nadobro zničen.

Zdroje článku: