Ulice: Škola má nového ředitele. Vlastně ředitelku. Otovi, Magdě i Dvořákovi začíná peklo

Ulice: Škola má nového ředitele. Vlastně ředitelku. Otovi, Magdě i Dvořákovi začíná peklo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hororový scénář, který se po Prokopově skvělém výkonu ve výběrovém řízení zdál v podstatě zažehnaný, se stává hrozivou skutečností. Funkce ředitele se totiž neujímá on, ale nenáviděná Soňa, jež začne okamžitě vládnout pevnou a nelítostnou rukou. Teď teprve poznáte pravé peklo.

Prokop se od Soni dočká ledové sprchy

To, čeho se odbojová skupina kolem Otíka a Magdy v posledních týdnech nejvíce obávala, se nepřekvapivě stává pravdou. Čekal snad některý divák, že to dopadne jinak? Že do ředitelského křesla skutečně usedne Prokop a vše bude sluncem zalité? Jistě ne, to by totiž bylo až příliš snadné a podle názorů scenáristů patrně málo dramatické. Je evidentní, že se rozhodli dopřát divákům raději pořádnou dávku adrenalinu, a tak na ředitelskou židli samozřejmě posadí Soňu Čechovou (Lucie Vondráčková).

Tohle asi měla Veronika Čermák Macková, představitelka Magdy, na mysli, když v rozhovoru naznačila, že Sonička ještě zamíchá kartami a bude to hotové peklo. Už je to tady! Dosud pouhá zástupkyně vyhrává výběrové řízení a přebírá vládu nad školou.

Najde se ještě pár naivních duší, které ji zatím nemají úplně prokouknutou, tudíž jim ani nedochází, že by se měly hodně bát. Otík (Filip Rajmont) naproti tomu dobře ví, jaká hrůzovláda na gymnáziu nastane a že Soňa teď všechny pedagogy i studenty uvrhne do nekonečné noční můry.

Prokop, zaslepený ňouma, pořád věří, že je se svou přítelkyní na jedné lodi a že jí dokáže případně domluvit, kdyby snad chtěla podnikat nějaké příliš rázné kroky proti kolegům. Jenomže to se chlapec přepočítal. Konečně poprvé spatří Soninu pravou tvář, když ho bez váhání hodí přes palubu a zalije studenou sprchou. Nebude sám, kdo zůstane jen překvapeně koukat. My jsme ti to říkali, Prokope. My jsme tě varovali!

Soňa si vychutná Dvořáka jako predátor svou kořist

Jestli jsme si ale mysleli, že Soňa Čechová už z repertoáru zákeřné potvory vyčerpala všechno, co měla, krutě jsme se mýlili. Teprve teď dá skutečný průchod svým ambicím a předvede, jak tvrdá a nekompromisní umí být. Koneckonců už nad sebou nemá nikoho, kdo by jí mohl bránit v rozletu a krotit její plány. Děkujeme mockrát, Ireno. Takže si bez pardonu začne vyřizovat účty se všemi, kteří se jí v uplynulém roce znelíbili. A že to není krátký seznam.

Největší averzi má pravděpodobně vůči Otíkovi, jenž se jako jeden z mála nebojí nahlas a přede všemi prohlásit, co si o ní i jejích metodách myslí. Nová ředitelka však nestrpí žádný náznak odporu. Co Otíkovi provede a jak její svérázný přístup přijmou rodiče studentů?

Jako první se s ní pustí do křížku Petr Dvořák (Jan Dolanský), jehož si na kobereček pozvala Irena (Kateřina Holánová) kvůli kázeňským problémům s Matějem (Jiří Dlouhý). Soňa u jejich setkání pochopitelně nesmí chybět a hezky rychle se při něm ujme slova. Dvořáka si vychutná jako šelma bažící po kořisti. Jenže to bude teprve začátek… A možná se dá očekávat, že se řada diváků přestane dívat. Mnozí Soňu nesnášejí už dlouho a vyhrožovali, že pokud se stane ředitelkou, dají od seriálu ruce pryč.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova