Ulice: Ředitelka Soňa už začala nadělovat. Její hněv pocítí Dvořákovi i vzpurný Otík

Ulice: Ředitelka Soňa už začala nadělovat. Její hněv pocítí Dvořákovi i vzpurný Otík
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po pronesení nadšeného a motivujícího projevu teď ředitelku Soňu někteří diváci trefně přirovnávají k Dolores Umbridgeové z Harryho Pottera. Lze předpokládat, že podobně jako ona začne také házet kolegy přes palubu. Prokopovi už vrazila kudlu do zad, teď si podá Otíka a s ním i Dvořáka.

Ukřivděný Prokop přišel o iluze

V nejnovějších epizodách Ulice se Soňa Čechová (Lucie Vondráčková) teprve rozkoukává v nové úloze ředitelky, na kterou se tak dlouho vyloženě třásla. Už teď stíhá úřadovat k nespokojenosti všech přítomných a podnikat zásadní kroky, jimiž zřejmě podřeže větev hned pod několika kolegy.

Prokop (Ondřej Studénka) ještě nedávno předpokládal, že jsou tým a že si vzájemně kryjí záda. Jen kvůli tomu se přihlásil do výběrového řízení na ředitele. Počítal s tím, že pokud Soňa vyhraje, bude jí dělat zástupce, ale to se krutě spletl. Soňa ho zalila studenou sprchou, když mu oznámila, že ho v této pozici nechce vzhledem k tomu, že jsou milenci. To by je přece zdiskreditovalo!

Daným důvodem se Soňa před naštvaným a ublíženým Prokopem hájí také ve snaze ospravedlnit fakt, že pozici zástupce nabídla Eddiemu Rambouskovi (Jiří Panzner). Ten se přitom objektivně jeví jako ne zcela vhodná volba, jelikož je ve školství teprve asi rok a nemá potřebné znalosti ani zkušenosti. Pro Soňu je ale důležité, že jí Eddie umožní snazší komunikaci s ostatními kolegy.

Magda (Veronika Čermák Macková) a Otík (Filip Rajmont) vnímají celou věc ze dvou zcela odlišných úhlů. Zatímco Magda věří, že by bylo dobré mít ve funkci zástupce někoho rozumného, Otík striktně odmítá jakoukoliv „spolupráci se zlem“, protože ďábel si prý nikdy nebere jen polovinu lidské duše. Přijme Eddie překvapivou nabídku? Pokud ano, bude Soňou lehce ovlivnitelný, nebo se ji naopak bude snažit mírnit?

Projev ředitelky rozesmál nejen diváky

Prokop ale nebude zdaleka jedinou obětí Sonina ředitelování. Záludná Čechová si vzala na mušku také Petra Dvořáka (Jan Dolanský), otce dvojčat Marka a Matěje (Jan a Jiří Dlouzí). Kvůli kázeňským problémům s Matějem a samotné skutečnosti, jak to řidič kamionu v domácnosti vede, na jeho rodinu poštvala OSPOD.

Nejenže ale upozornila sociálku na Dvořákovy, také ji pozvala přímo do školy, aby si posvítila na profesionalitu Otíka Puklického. Ten už sice má titul metodika prevence, ale podle Soni není psychologem a je zapotřebí ověřit, že v případě Matěje postupoval správně a nic nezanedbal. Irena (Kateřina Holánová) bude jen koukat, jaký hon na čarodějnice už kolegyně Čechová na jejím místě rozjela. Co podnikne dál a jak její jednání vnímají diváci?

„Ta nebude nikdy spravedlivá, bude jenom škodit a prudit. Za pár chvil bude učit jenom ona, protože všechny ostatní vyhodí jako neschopné.“

Těžko říct, bere vše až do nesmyslných důsledků. Její projev včera byl úžasný, ještě teď se směji, když si na něj vzpomenu. Těším se, bude to mazec.

Projev nové ředitelky pobavil také studenty, kteří si ho nahráli na mobil, hodlají ho sestříhat a vypustit do světa v ještě směšnější podobě. Z toho pro ně kouká pořádný průšvih.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři