Ulice: Sluníčkový závěr sezóny, po prázdninách zase dramata, tak někteří vnímají poslední díl před pauzou

Ulice: Sluníčkový závěr sezóny, po prázdninách zase dramata, tak někteří vnímají poslední díl před pauzou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je hezké, když se postavy v závěru sezóny usmíří a vše je zalité sluncem, ale zdánlivá idylka diváky neoklame. Ze zkušenosti dobře vědí, že takové usmíření nebude mít dlouhého trvání a že po prázdninách scenáristé Ulice zase naruší veškeré vztahy novými konflikty. O něčem ten seriál být musí.

Diváky potěšil dojemný a vtipný konec sezóny

Poslední epizody Ulice před letní přestávkou ve vysílání se obvykle nesou ve znamení klidu, míru a pohody. Zpravidla se během těchto dílů konají velkolepé svatby, případně jiné radostné události, naši hrdinové se smějí, těší z maličkostí a navzájem se udobřují. Hádky, rodinné spory a mnohaleté konflikty, které jen o několik dílů dříve zuřily v každé druhé rodině, náhle ustupují do pozadí a uvolňují prostor překvapivé idylce a nezkaženému štěstí.

Mnozí diváci jsou za to rádi, jelikož jim vadí, že se z Ulice stal tak negativní seriál, ve kterém se řeší jen samé nesmyslné spory, trapné zápletky (např. ta, kde se celé bistro mohlo zbláznit kvůli uprchlému potkanovi, kterážto událost se natáhla na několik epizod) nebo závažné, nepříjemné záležitosti. Leckomu leží v žaludku zákeřná Soňa rozkládající profesorský sbor, naivní a zaslepená ředitelka Irena, nepoučitelná Vanda závislá na hazardu nebo nesympatický Tomášek, neochotný se rozvést, a žárlivá Kristýna, neschopná ho k tomu dotlačit nebo jej naopak nechat plavat.

Všichni jsou šťastní, zatím.
Všichni jsou šťastní, zatím. | Zdroj: TV Nova

Po idylickém létě začnou hádky nanovo

Také Marek Vašut, charismatický herec, jehož příchod do Ulice vítali snad úplně všichni, už sbírá nemilosrdnou kritiku kvůli necitlivému chování své postavy. Neústupný a povýšený soudce Jiří Herman, kterého v seriálu hraje, je sice šarmantní, noblesní pán, ale často má své chvilky, kdy bezohledně prosazuje vlastní názory a zájmy, aniž by bral v úvahu pocity syna a snachy.

Právě poslední epizoda devatenácté sezóny však vedle bezstarostného veselí a oslavování dává prostor také tomu, aby zbraně na čas utichly a veškeré konflikty ustaly. Jirka se tak dočká nečekaně upřímného rozhovoru s otcem, jenž se mu omluví za to, kam až jejich shledání po tolika letech dospělo. Soudce projeví vděk za možnost usmířit se a nerad by o kontakt se synem znovu přišel. Jirka jeho omluvu přijme, udobří se s ním a pozve ho na svatbu. Šťastný to konec! Anebo jen takový zdánlivý klid před další bouří? Diváci mají jasno.

Usmíření nastalo také mezi Jiřím a Radkem.
Usmíření nastalo také mezi Jiřím a Radkem. | Zdroj: TV Nova

Teď na konci sezóny bude vše zalito sluncem, ale po prázdninách začnou další dramata.

„Přesně tak, teď před prázdninami je to vše takové sluníčkové. Chápu, je hezké, když si lidé porozumí, vysvětlí si navzájem, co je trápí, usmíří se. Jenže realita je bohužel jiná. Uvidíme po prázdninách, co scenáristé vymyslí. I když ony ty díly už mají napsané…“

Bylo by hezké, kdyby si naše oblíbené postavy mohly vychutnávat delší období bez starostí, sporů a otravných dohadů, ale na druhou stranu – o čem by to pak bylo? Někteří odsuzují ustavičnou potřebu scenáristů vnášet do děje dramatické zvraty, ale zapomínají, že bez nich by to asi sotva někoho bavilo.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři