Ulice: Tereza Davidovo nadšení ze Singapuru nesdílí. Teď se ukáže, co pro něj znamená

Ulice: Tereza Davidovo nadšení ze Singapuru nesdílí. Teď se ukáže, co pro něj znamená
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když se Tereza snažila tvářit nadšeně z novinky, kterou jí šťastný David sdělil, očividně má ze stěhování do Singapuru smíšené pocity. Také někteří diváci věří, že by nakonec mohl odletět sám. Nyní se uvidí, jak moc je pro něho manželka vlastně důležitá.

Z Lince až někam do Asie

David (Matouš Ruml) v nejnovějších epizodách Ulice překvapil svou manželku Terezu (Patricie Pagáčová) vzrušující, ale trošku problematickou novinkou o stěhování na rok do Singapuru. Na tamní proslulé univerzitě totiž dostal možnost přednášet a je z toho doslova u vytržení. Terezu zprávou pochopitelně zaskočí a na hodnou chvíli zbaví slov, ale následně se jí podaří ze sebe rozpačitě vysoukat, že má radost. Je to však pravda?

I když mladá paní Kučerová prohlásí, že se jí nápad zamlouvá, z výrazu její tváře to úplně nevyplývá, navíc okamžitě vyjádří obavu z odletu na druhý konec světa, kde vládne jiná kultura. Faktem je, že Tereza se po cca pěti letech vrátila do Prahy proto, že jí Linec připadal jako odtržený od jejího světa, rodiny a nejbližších přátel. Nezapadla do tamní komunity a cítila se velmi osaměle, navíc tam ani nemohla dělat to, co ji opravdu baví – učit na ryze českém gymnáziu. Nebude to v Singapuru ještě mnohem horší?

Pochyby diváků a setkání s Vojtou

Pár kladů to ale jistě má. Stěhování do Singapuru má David naplánované někdy na leden, takže by Tereza stihla dokončit přednášky o inkluzi. David bude mít celkově méně práce než doposud, a tak si na manželku najde více času, což by mělo jejich manželství prospět. Kromě toho budou mít šanci poznat spoustu nových a zajímavých míst, o jakých se řadě lidí může jenom zdát. Jsou to všechno ale dostatečné důvody na to, aby Tereza znovu opustila milovanou mámu, kamarády z gymnázia a to, co ji upřímně baví? Jaké práci se bude věnovat v Singapuru? Zajistí snad David přednášky i pro ni?

No, kňučí, že je v Linci, což je za rohem, a bude se stěhovat na druhý konec světa.

Není divu, že diváci nad tím vším kriticky spekulují. Mnohým by vůbec nevadilo, kdyby si David odvezl „Teríska“ už napořád. V ideálním případě by prý s sebou mohli vzít také Báru (Tereza Brodská) a Tomáše (Petr Vacek), jejichž dějová linka ve dvacáté sezóně zatím nijak zvlášť nezaujala. Rodiče mimochodem na možný odjezd dětí reagují rozdílně. Zatímco Tomáš nadšeně vypráví o rybách, na jaké lze narazit v tamních mořích, Báru trápí představa, že dceru na rok odešle takhle daleko.

„Davídek by si měl odvézt všechny hodně daleko a nastálo, včetně scenáristy a režiséra.“

Tak to nechápu, vždyť sotva začala v Ulici a hned pojede na rok pryč. Nechápu, proč se vracela.

Některým zřejmě nedochází, že do ledna je ještě daleko a že Terezino zjevné váhání může vést k tomu, že David nakonec odletí do Asie sám. S jeho manželkou navíc v nejnovějších dílech zamává shledání s bývalou láskou ze střední a vysoké školy, Vojtou Kalichem v podání Petra Buchty. Ovlivní snad i toto setkání její rozhodnutí ohledně Singapuru? Nebo to bude Bára, kdo dceru přesvědčí, aby neodjížděla? Nechme se překvapit.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři