Ulice: Dějová linka Marka a Matěje diváky nudí. Jan Dolanský by to měl už brzy vylepšit

Ulice: Dějová linka Marka a Matěje diváky nudí. Jan Dolanský by to měl už brzy vylepšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blíží se epizody, na které jsme se těšili prakticky od začátku dvacáté sezóny Ulice. Konečně se v ději projeví postava Jana Dolanského, řidič kamionu Petr Dvořák. Jeho syn Matěj v podání Jiřího Dlouhého už nějakou chvíli vyvádí pěkné vylomeniny, ale teď způsobí opravdu velký průšvih.

Scenáristé udělali z Matěje nesnesitelného fracka

V nejbližších epizodách Ulice nastoupí na scénu dlouho očekávaná postava řidiče kamionu Petra Dvořáka, jehož ztvární sympaťák Jan Dolanský. Mnozí diváci se už nemohou dočkat jeho sbližování s profesorkou Magdou Procházkovou (Veronika Čermák Macková), která by si konečně zasloužila pořádného chlapa.

Doufejme jen, že pokud se ti dva dají opravdu dohromady, nehodí jim do toho vidle Petrovi synové, dvojčata Marek a Matěj, případně žárlivý Prokop, jenž si znovu uvědomí, že navzdory všem hádkám nemůže bez Magdy žít. To, jak jistě uznáte, by byl opravdu vrchol.

Matěj Dvořák (Jiří Dlouhý) byl do Magdy ještě nedávno zakoukaný. Choval se k ní mile, pekl pro ni bábovky, zdál se jako rozumný a příjemný kluk, který rád skáče na trampolíně a pomáhá spolužákům při doučování. Tenhle mladík je však, soudě podle dosavadních epizod jubilejní dvacáté sezóny, definitivně pryč. Na jeho místo nastoupil drzý fracek mající všechno na háku, odmítající spolupracovat během výuky a, jak řekl Otík (Filip Rajmont), pořádná osina v zadku.

Jestli za to může opožděná puberta nebo něco jiného, těžko říct, ale Matěj se změnil k nepoznání a jediné, co ho teď zajímá, jsou bláznivá videa a přízeň diváků. Čím šílenější kousek se povede zachytit a sdílet na sociálních sítích, tím lépe. Na začátku školního roku se ujal rozbitého rotopedu a vymýšlí s ním nejrůznější vylomeniny.

Setkání Magdy, Oty a Petra Dvořáka
Setkání Magdy, Oty a Petra Dvořáka | Zdroj: TV Nova

Jeho posledním nápadem bylo nechat se zamknout ve škole, přes noc tam jezdit na rotopedu a pořídit děsně drsné video, které mu zajistí nehynoucí slávu a obdiv spolužáků. Naneštěstí ho ale načapal Eddie (Jiří Panzner), a tak bude muset pan Dvořák zřejmě do ředitelny na kobereček.

Kluci nezaujali, snad to vylepší táta

To bude konečně příležitost k setkání se svérázným Petrem, s nímž se Magda v minulosti kvůli synům už několikrát viděla, ale diváci si ho budou moct prohlédnout teprve teď. Během schůzky s Magdou a Otíkem v krámku se kamioňák neprojeví jako právě laskavý a vstřícný člověk, spíš jako ustaraný a vyčerpaný táta, který už neví, jak by si se vzpurnými kluky poradil, hlavně tedy s Matějem. Marek se naštěstí, alespoň zatím, chová normálně. Vlastně se s bratrem často hádá kvůli jeho hloupým výstřelkům a sám se od nich snaží držet dál, aby neměl zbytečné problémy.

„Tihle páni bratři mě zatím teda vůbec nebaví,“ píše zklamaná divačka a není jediná.

Tihle kluci mě nijak moc nezaujali. Třeba až tam dorazí i jejich seriálový táta, tak se trochu rozjede i ta jejich linka.

To nepochybně ano. Další krátké setkání Magdy a Petra proběhne před školou, když táta poveze kluky na vyučování. Matějovi doporučí, aby hned po škole naklusal domů, a dočká se od něj nevrlého odseknutí. Právě v tu chvíli půjde Magda okolo a stane se svědkyní jejich nemilého loučení. Podaří se jí zjistit, co se s mladíkem děje?

Zdroje článku: