Ulice: Na Komoře zubních lékařů dojde k pořádnému třesku, slibuje Saša Rašilov

Ulice: Na Komoře zubních lékařů dojde k pořádnému třesku, slibuje Saša Rašilov
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Saša Rašilov byl hostem v pořadu Snídaně, kde promluvil o své nové roli Igora Šplíchala z Ulice. Jako viceprezident Komory zubních lékařů vystupuje v seriálu teprve od začátku jubilejní dvacáté sezóny, už teď má ale pro diváky v zásobě spoustu zajímavostí.

Saša Rašilov si chtěl rozšířit sbírku lékařských rolí

Sympatický herec Saša Rašilov má na kontě řadu lékařských rolí a jedním z důvodů, proč se rozhodl nastoupit do Ulice, bylo prý to, že chtěl sbírku rozšířit o stomatologa. Tak to alespoň uvedl v pořadu Snídaně, kde padla rovněž zmínka o tom, že např. v Ordinaci v růžové zahradě si zahrál pediatra. Několikrát byl také ortopedem a jednou dokonce psychologem. Jaká je ale jeho postava Igora Šplíchala?

Je to lékař, který kromě toho, že praktikuje, je také činný organizačně. To znamená, že má co dělat se stomatologickou komorou, jež se v prostředí seriálu objevuje. To, co se tam bude dít, samozřejmě moc prozrazovat nemůžu, ale k takovému třesku tam dojde. Ne že bych byl jeho hlavním hybatelem, ale účasten toho budu.

Patrně to bude mít co dělat s Vandiným gamblerstvím, dluhy a falšováním faktur, ale nechme se překvapit. Diváci už dlouho nadšeně spekulují, co bude dál a jak průšvihářka Vanda (Kristýna Hrušínská) asi dopadne. Nepředpovídají jí nic pěkného a vlastně ani jejím blízkým.

„Vanda si raději ublíží sama, než aby se přiznala Ludímu,“ uvažuje divačka. „Tuším, že to směřuje k velkému zkratu a pokusu o sebevraždu. Doufám neúspěšnému.“

Sašu Rašilova pochopitelně těší, že se při natáčení může setkávat hned s několika kolegy, s nimiž spolupracoval už dříve. Dobře se zná nejen s Ivanou Andrlovou, jež stejně jako on nastoupila do seriálu teprve ve dvacáté sezóně, ale třeba i s Lindou Rybovou, která ztvárňuje jeho novou kolegyni Blanku Volákovou.

Lékařská zubní komora se natáčí mimo ateliéry, je to interiérové prostředí, ale mimo ateliér. V legendární dekoraci už jsem se ocitl taky v té slavné hospodě, kterou Ulice disponuje, takže už jsem se mohl potkat i s Martinem Fingerem nebo s Rudolfem Hrušínským.

Herec už se snaží v životě trochu zvolnit

Do dutiny ústní se v rámci role ještě nikomu nepodíval, tedy zatím nepraktikoval. Myslí si, že bude spíše ten typ, co řeší papíry a organizační záležitosti. Ulice na rozdíl od jiných seriálů běží na obrazovkách každý všední den, a tak se logicky nabízí otázka, zda je to v něčem náročnější než natáčení oněch ostatních projektů.

Podle Saši Rašilova jde o perfektně zavedený, promazaný a profesionální stroj, takže vlastně ani nevnímal, že to probíhá v nějaké takové intenzitě. Vše tam běží v klidu den za dnem a množství práce je srovnatelné. I když se to nezdá, herec už je dědečkem. Má dva krásné vnuky a speciálně kvůli nim se snaží si život trošku uklidnit.

Trošku to rozbouřené moře všech těch našich divadelních angažmá, rolí a práce, která nemá začátek ani konec a hlavně žádný řád, se snažím si samozřejmě přizpůsobit, abych na ně ten čas měl, protože to je jenom čistá radost s nimi.

Zdroje článku: