Linda Rybová slaví 15. října narozeniny. Jako Blanka v Ulici válčí s Hanuškovou a drží nad vodou Vandu

Linda Rybová slaví 15. října narozeniny. Jako Blanka v Ulici válčí s Hanuškovou a drží nad vodou Vandu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvacátá sezóna Ulice přinesla Lindě Rybové zajímavou dějovou linku v novém prostředí Komory zubních lékařů a ve společnosti zcela nových postav, tajemnice Hanuškové, účetní Strouhové a viceprezidenta Šplíchala. Oslavenkyni ale zřejmě nečekají veselé zápletky.

Jako Blanka zažila mnoho ošklivých věcí

Linda Rybová se narodila 15. října 1975, letos tak slaví 49. narozeniny. Znát ji můžeme z nejednoho českého seriálu i filmu, ale hlavně z oblíbených pohádek (např. O léčivé vodě). Co se seriálů týče, vešla ve známost jako Kamila z Ordinace v růžové zahradě, když tato nekonečná podívaná teprve začínala v roce 2005. Tehdy byla hlavní hrdinkou, jíž jsme odhodlaně drželi palce. Později účinkovala také v Přešlapech, Kriminálce Staré Město, Ohnivým kuřeti, Národní házené, Dobrých zprávách, Zákonech vlka a nejnověji pak v Revíru či Chatařích ze Švihova.

Divákům TV Nova je v posledních letech známá především coby Blanka Vránová, dříve Voláková. Dcera Marie a neteř Vlasty Peška se do Ulice přistěhovala s dospívajícími dětmi Adamem a Kristýnou na podzim roku 2018. Stalo se tak po rozpadu manželství s Luďkem, jenž, jak víme, jí později připravil ještě mnohem větší peklo.

Kvůli problémům v práci si prošla závislostí na alkoholu a lécích, kterou si ale dlouho odmítala připustit, pročež jí ztroskotal nový vztah s Evženem. Vrátila se pak právě k Luďkovi, jenž ji ale toužil ovládat, manipulovat s ní, dokonce ji i znásilnil. Nejen na Blance tak Ulice poukázala na další nepříjemné, leč významné společenské téma – alkoholismus a domácí násilí. Ještě předtím prožívala stejnou noční můru např. Libuška Nekonečná.

Rodinu Volákových čeká kvůli Vandě peklo

Blanka své démony s podporou rodiny nakonec překonala, definitivně skoncovala s Luďkem a dala to znovu dohromady s Evženem, s nímž nyní rekonstruuje statek. Do jejich momentálně šťastného vztahu by ale mohl negativně zasáhnout Blančin nový kolega ze zubařské komory, charismatický viceprezident Igor Šplíchal.

Celá rodina navíc bude řešit obrovský skandál způsobený gamblerkou Vandou, jež kvůli dluhům zpronevěřila peníze z grantového účtu komory. Zatímco Luděk se pod tíhou takové zrady málem zhroutí a uzavře před rodinou, Blanka si došlápne na udavače. Jak to ale dopadne, zatím nikdo netuší, a diváci už teď vedou spory o tom, nakolik je podobné jednání moudré a žádoucí.

Blanka by se neměla opírat do někoho na komoře, ale řešit to až pak na policii a příslušných úřadech. Ono to vážně vypadá dost blbě, když na důležitých pozicích dělá celá rodina.

„Ony to v první řadě měly nahlásit policii, a ne anonymně novinám. Navíc, když dámy ještě tvrdily, že v tom jede celá rodina. Další otázkou je, jak to, že účetní celou dobu tomu tunelování přihlížela a neohlásila to? Nepadá taky trochu vina na ni?“

Názory jsou různé, ale jedna věc je jistá – tato dějová zápletka diváky očividně baví.

Herečce Lindě Rybové přejeme k 49. narozeninám mnoho zdraví a štěstí a ještě řadu let v roli sympatické Blanky z Ulice.

Zdroje článku: