Vendula z Ulice má vedle sebe už 4 roky temperamentního parťáka. Od doby, co zhubla, ho zvládá hůř

Vendula z Ulice má vedle sebe už 4 roky temperamentního parťáka. Od doby, co zhubla, ho zvládá hůř
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nedávno jsme informovali o tom, že herci ztvárňující rodinu Nyklových jsou velkými milovníky psů. Platí to také pro Anežku Rusevovou, představitelku Venduly, která tráví volný čas se svým erdelteriérem Orlandem. Svéhlavé plemeno jí občas dává zabrat.

V zákulisí Ulice kvete láska ke psům

Jako Lumír Nykl se možná stavěl důrazně proti, coby Václav Svoboda je ale nadšeným pejskařem. Společnost mu v současnosti dělá anglický špringršpaněl Jordan. Vlastně všichni představitelé členů rodiny Nyklových mají doma čtyřnohého parťáka, na něhož nedají dopustit. Jaroslava Obermaierová si na natáčení vozí pejsky už od začátku vysílání Ulice, tedy od roku 2005. Aktuálně s sebou brává plachou čivavu jménem Vašík. Martina Randová, představitelka Kateřiny, má fenku francouzského buldočka.

„Mám holčičku francouzského buldočka Mínu, tedy Vilemínu, což byla Drákulova nevěsta. Je jí úctyhodných dvanáct let, je to taková psí dáma v letech. A je úžasná. I přes několik zdravotních komplikací a operací nám stále dokazuje, že s námi chce zůstat ještě dlouho. Byla vždy vzorná fenka, která poslechla na slovo. Po zánětu mozku, který prodělala v osmi letech a následné delší době strávené na klinice, jí teď chvíli trvá, než jí některé informace do té psí hlavinky tzv. ‚dotečou‘. Ale my to chápeme, respektujeme a o to víc ji milujeme,“ svěřila se herečka.

Václav Svoboda se svým pejskem.
Václav Svoboda se svým pejskem. | Zdroj: TV Nova

Temperamentním kámošem se pochlubila i Vendula

Ani Anežka Rusevová, která hraje Vendulu, nezůstává pozadu a čas od času vodí do ateliérů vlastního parťáka do nepohody. Je jím čtyřletý erdelteriér Orlando, jímž se nedávno pochlubila na Psím dni s Prahou 13. Promluvila o něm také v rozhovoru pro Super.cz. Proč si za chlupatého kamaráda vybrala právě tuto vcelku nevšední rasu, která vyžaduje pevnou ruku?

„Erdelteriéra míval už můj tatínek, když byl jako mladý v angažmá v Karlových Varech. Posléze mu stejnou rasu dala maminka k padesátinám, když mi bylo jedenáct. Takže s tímhle plemenem jsem vyrůstala. Tenhle je v mém životě třetí,“ vypověděla na akci plné dalších pejsků, kde by si prý ale netroufla toho svého pustit jen tak bez vodítka. Nedělá to ani v parku, jelikož se jedná o temperamentní plemeno, jemuž je třeba ukázat, kdo je tady pánem.

Pro herečku, která nedávno zhubla dvacet kilo a kromě Ulice se objevila např. v opovrhovaném romantickém seriálu Eliška a Damián, to není žádná legrace. „Potřebují výchovu, pevnou ruku a chodit na cvičák. Není to plemeno pro každého. Musím mu ukázat, že pravdu a sílu mám já. Snažím se a hlavně je důležité to vyžití, aby se pes vydal z energie. Rád ukazuje svoji dominanci, takže v parku ho určitě na volno nepouštím…“

Dodala, že Orlando už si dokonce zahrál v Divadle Bez zábradlí, ale nejspokojenější je stejně na louce nebo zmíněném cvičáku. „Lidi má celkem rád, ale není to plemeno, které bych tahala po hospodách, kavárnách ani těch divadlech. Naštěstí pro něj mám hlídání.“

Psí den s Prahou 13
Psí den s Prahou 13 | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroje článku: