Ulice: Nejsem tlačenka a s Honzou Holíkem nemám nic společného, prohlašuje představitelka Martiny

Ulice: Nejsem tlačenka a s Honzou Holíkem nemám nic společného, prohlašuje představitelka Martiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jméno Natálie Holíkové si někteří diváci Ulice spojují s jejím hereckým kolegou Janem Holíkem, jenž v tomtéž seriálu ztvárňuje Jirku Hermana. Jedná se ale pouze o shodu, nikoli příbuzenský vztah. Herečka se k roli Martiny dostala přes konkurz, aniž by měla nějakou „tlačenku“.

Zatím ještě relativně krátká cesta Ulicí

Divadelní a seriálovou herečku Natálii Holíkovou znají diváci TV Nova především z nekonečné Ulice, kam jako temperamentní, charismatická a velmi atraktivní kuchařka Martina Dubovská přicestovala z Itálie koncem roku 2022. Dá se tedy říct, že je tam ještě trochu nováčkem. Nečekaně přijela za mámou Kateřinou (Martina Randová) po krachu vztahu a v naději, že bude moct v Praze začít s čistým štítem.

Nabídku místní hospůdky U Jindřicha se nejedenkrát snažila pozvednout vyhlášenými italskými specialitami, ale omezení štamgasti to ne vždy ocenili. Např. její pokus o netradiční velikonoční menu skončil katastrofou, a tak nakonec uznala, že její zkušená máma má pravdu, když říká, že lidé tady většinou upřednostňují to, na co jsou zvyklí. I tak se Martina nadále snaží prorazit s italskou kuchyní a v současnosti už se jí v tomhle směru daří o něco lépe.

Aktuálně chodí s ambiciózním a sympatickým starostou Jirkou Hložánkem (Ondřej Havel), jehož úspěchy na radnici rostou stejně jako jeho obliba v očích asistentky Áji Holoubkové (Barbora Mudrová), která po nedávném rozchodu s neschopným a nespolehlivým Máriem (Jiří Kniha) oceňuje Jirkovy kvality o to víc. V nejnovějších epizodách se tudíž schyluje k žárlivé dívčí válce

K roli Martiny se prý herečka dostala omylem

Třiatřicetiletá Natálie Holíková vystudovala hudebně-dramatický obor na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, svém rodišti, a tou dobou už také působila v Národním divadle moravskoslezském. V současnosti je členkou Klicperova divadla v Hradci Králové. Její první seriálovou rolí byla Iveta v komediálním 4teens (2011), objevila se rovněž v seriálu Mazalové (2017) a spíše jednorázově ve V. I. P. vraždách (2018) a Duchovi (2022). V rozhovoru pro eXtra.cz prozradila, jak se dostala ke své zatím nejznámější roli Martiny z Ulice.

Přes konkurz. Úplně omylem, nějak nechtěně asi, hlavně nás tam bylo hodně a každá jsme vypadala úplně jinak. Normálně když máš konkurz, potkáš se s lidmi, kteří vypadají všichni stejně jako ty, a říkáš si, aha, to nemám vůbec žádnou šanci. Ale já jsem se tam potkala se zrzavou herečkou, blondýnou, silnější, užší, tmavší, každá jsme byla úplně jiná, až jsem si říkala, co vlastně hledají?

Možná tam byla nějaká podobnost s Martinou Randovou, obě jsme něčím tak jako energicky roztomilé. Ale jinak je to úplným omylem, nejsem žádná tlačenka, nic takového. Oni si teď lidé často myslí, že je to tím, že v Ulici hraje Honza Holík, že s ním mám něco společného, ale já jsem nikdy žádnou tlačenku nikam neměla a jsem na to hrdá.

Dodala, že s Janem Holíkem nejsou příbuzní a jedná se pouze o shodu jmen. On, jak jistě dobře víte, hraje v seriálu oblíbeného majora Jirku Hermana, jenž společně s Anetou Krejčíkovou v roli Gábiny tvoří jeden z nejsympatičtějších párů.

Zdroje článku: