Hrál i jinde, ale navždy bude Otíkem z Ulice. Filip Rajmont slaví 9. září narozeniny

Hrál i jinde, ale navždy bude Otíkem z Ulice. Filip Rajmont slaví 9. září narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pondělí 9. září 2024 oslaví oblíbený herec Filip Rajmont krásných 47 let. Diváci ho znají především jako Otíka z Ulice, kde aktuálně bojuje se zákeřnou zástupkyní Soňou a s neposlušným studentem Matějem. Oba zmínění mu asi ještě přidělají hodně vrásek.

Filip Rajmont si zahrál v několika filmech a seriálech

V poslední době se herec Filip Rajmont objevil např. v komediích Matky (2021) a Lítá v tom (2023), v seriálu Banáni (2023) nebo v minisérii Iveta (2024). Divákům TV Nova je ale už od roku 2010 znám hlavně coby sympatický profesor Ota Puklický z nekonečného seriálu Ulice, jehož maminka Boženka (Lucie Juřičková) přiměla učit na gymnáziu a dodělat si pedagogickou fakultu. Ačkoli se kdysi stal obětí šikany ze strany studentů, dnes už je zkušenější a ví, jak si od nich držet potřebný odstup.

Zároveň ale neváhá nabídnout pomocnou ruku tam, kde je potřeba, proto mu studenti důvěřují více než jiným profesorům a sami za ním chodí, kdykoli mají nějakou starost. Také ho nominovali do soutěže o nejoblíbenějšího profesora, kterou vyhrál. I proto ředitelka Irena Landová (Kateřina Holánová) zřídila pro Otíka oficiální poradnu. Zástupkyně Soňa by jinak prskala, že pan kolega nemá dostatečnou kvalifikaci, aby mohl studentům odborně radit.

Otík by měl sám zabojovat o ředitelské křeslo

Soňu Čechovou (Lucie Vondráčková) nemá Otík ani trochu v lásce. Na gymnáziu je jejím nejhouževnatějším odpůrcem, odhodlaným udělat všechno pro to, aby neuspěla ve svém záměru vyhrát výběrové řízení na novou ředitelku. Kdyby totiž měla školu vést ona, nastalo by tam pravé peklo a všichni kantoři by snad raději uprchli.

Ota dělá, co může, aby k účasti ve výběrku přiměl Magdu (Veronika Čermák Macková) nebo alespoň Prokopa (Ondřej Studénka). Zřejmě ho ani na chvíli nenapadlo, že by se mohl přihlásit sám a že má vlastně velmi slušné šance uspět. Nedávno mu koneckonců vyšel rozhovor v radničních novinách, kde se rozpovídal o škole a o tom, co studenti potřebují. Jeho kariérní úspěchy rostou a to, že by z něj mohl být dobrý ředitel, si myslí i jeho fanoušci mezi diváky.

„Doufám, že Soňa to nebude. Za mě Otík by byl dobrý.“

Otík by byl skvělý ředitel, ten by jí to dal sežrat.

Starosti dělá Otovi nejen Soňa, ale i Matěj Dvořák

Vedle Soni řeší Otík s Magdou v nejnovějších epizodách také kázeňské problémy Matěje Dvořáka (Jiří Dlouhý). Ten býval až dosud pohodovým, bezproblémovým studentem, ale přes prázdniny se s ním evidentně něco stalo. Při každé vyučovací hodině je jako osina v zadku, prudí, odmítá se zapojit, nekomunikuje a jen se nepříjemně šklebí. Leze na něj opožděná puberta?

Oba chápaví kantoři se v krámku sejdou s jeho tátou Petrem Dvořákem (Jan Dolanský), aby společně Matějovo chování nějak vyřešili. Pan Dvořák s nimi ale rychle zamete. Dostane Matěj důtku, aby si pamatoval, že za své činy musí nést následky?

Herci Filipu Rajmontovi přejeme všechno nejlepší k 47. narozeninám, hodně štěstí i zdraví a mnoho dalších skvělých let s Ulicí.

Zdroje článku: