Nová postava v Ulici: Petr Hanák z Ordinace si vystřelí z Jirky Hermana na jeho svatbě

Nová postava v Ulici: Petr Hanák z Ordinace si vystřelí z Jirky Hermana na jeho svatbě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirkův šéf Mikeš na kriminálce byl dosud pro diváky tajemnou, nedosažitelnou postavou, ale to se změní v posledním díle Ulice před letní přestávkou ve vysílání, kdy právě na Jirkovu svatbu s Gábinou vtrhne parta ozbrojených policistů s hercem Radimem Fialou v čele.

Soudce Herman zachrání svědkyni v nouzi

Poslední epizoda Ulice před prázdninovou pauzou ve vysílání se bude soustředit nejen na další žárlivou scénu Martiny Dubovské a Jirky Hložánka, ale především na dlouho očekávanou svatbu Gábiny Pumrové a Jirky Hermana. Tuto významnou událost v životech oblíbených postav využili scenáristé jako příležitost, aby diváky dojali, rozesmáli, ba i trošku vylekali.

Mnozí fanoušci Patricie Pagáčové se těšili na její návrat do seriálu, patrně ale nečekali, že její vpád na scénu bude tak dramatický. Vlak, kterým měla přijet coby Tereza Kučerová na svatbu nejlepší kamarádky, se totiž porouchá a do poslední chvíle nebude jisté, zda Terka stihne splnit povinnost svědkyně a potěšit Gábinu svou přítomností.

Naštěstí situaci zachránil soudce Herman, jenž na svatbě původně vůbec neměl být, neboť ještě dva dny zpátky byl se synem v podstatě rozhádaný. Právě pan Jiří ale naskočí do auta, aby Terezu přivezl, a všichni mu za to budou upřímně vděční. Dokonce se dočká vděku od svého velkého rivala Radka Mastného.

Konečně poznáme Jirkova šéfa Mikeše

Tím ale přísun napínavých událostí nekončí. Svatební radovánky náhle přeruší policejní razie. Ozbrojení zakuklenci vpadnou na statek, aby ženicha obvinili z jakýchsi záhadných nekalostí. Gábina se pokusí k Jirkovi dostat, ale bude neurvale odstrčena. Ne že by se tím nechala odradit. Také pan soudce se pustí do lítého boje za spravedlnost a synova pošlapaná práva, než se ukáže, že je to celé jen hloupý žertík. Samotný spoutaný Jirka se potutelně ušklíbá, takže už asi tuší, odkud vítr fouká. Možná že v jednom z těch zakuklenců poznal svého šéfa Mikeše.

V závěru devatenácté sezóny Ulice se tak diváci dočkají příchodu nové postavy, i když ne tak úplně. Kriminalista Mikeš byl v minulosti několikrát zmiňován, např. v souvislosti s Karliným odchodem a následným návratem na oddělení, anebo tenkrát, když Šimon sebral Jirkovu zbraň a ve škole s ní ohrožoval spolužáky, kteří ho šikanovali. Jirka byl tehdy postaven mimo službu právě svým šéfem Mikešem. Toho nyní uvidíme naživo s tváří oblíbeného herce Radima Fialy, ve světě českých seriálů proslulého coby doktor Petr Hanák z Ordinace v růžové zahradě 2.

Radim Fiala jako Petr Hanák v Ordinaci
Radim Fiala jako Petr Hanák v Ordinaci | Zdroj: TV Nova

Třiapadesátiletý šarmantní herec pochází z Brna, kde vystudoval konzervatoř a posléze obor činoherního herectví na JAMU. Několik let strávil v angažmá divadla Husa na provázku, než se přesunul do Prahy. Vedle zmíněné Ordinace ho můžete znát např. z Četnických humoresek nebo válečného dramatu Tobruk. Zda se v Ulici jako Mikeš bude od nové sezóny objevovat častěji, zatím není jasné, ale jeho četné fanynky by to zajisté ocenily.

Zdroje článku: