Ulice bude více hravá a humornější, říká kreativní producent Mario Kubaš

Ulice bude více hravá a humornější, říká kreativní producent Mario Kubaš
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváky, kteří mají plné zuby negativních témat v Ulici, jistě potěší novinka zveřejněná kreativním producentem Mariem Kubašem. Podle něho je totiž cílem seriálu být v nové sezóně hravější, humornější a odvážnější. Snad tedy vedle závažných záležitostí přinese i něco odlehčeného.

Ulice se snaží být pořád aktuální

To, že se Ulice snaží upozorňovat na důležitá a kontroverzní témata rezonující českou společností a přinést způsoby, jak se vypořádat s nejrůznějšími problémy, je už mezi diváky známá věc – a někdy ostře kritizovaná. Za téměř dvacet let vysílání nabídl nekonečný seriál řadu negativních, ale podstatných zápletek ze života: nevyléčitelné nemoci, závislosti, bezdomovectví, domácí násilí, psychické problémy (panické ataky, sebepoškozování, anorexii atd.), šikanu na pracovištích i ve školách, podvodné jednání na internetu, jehož terčem bývají důvěřiví senioři apod.

Přináší rovněž aktuální záležitosti a společenské problémy, o kterých se třeba zatím mnoho neví, anebo je zkrátka zapotřebí na ně poukázat, jako jsou ekologická témata, např. třídění a sběr použitého oblečení, anebo nově komplikovaný proces náhradního mateřství.

Přicházet s dalšími relevantními tématy je podle kreativního producenta Maria Kubaše na jeho pracovní pozici nejtěžší. „V tomto smyslu doufáme, že Ulice české společnosti pomáhá a dokáže ji v reflexi některých citlivých témat poposunout dál,“ uvedl v rozhovoru a dodal, že cílem Ulice je udržet tep s dobou po obsahové i formální stránce.

Způsob televizního vyprávění se posouvá, chceme, aby Ulice byla pořád co nejvíce aktuální. Možná to bude znít maximalisticky, ale Ulice by tady prostě měla být napořád […] Už ty dvě dekády ukazují, jak skvělý tým na tom dělá.

Bude to odlehčené a odvážnější, slibuje producent

Ačkoli některým divákům uvedení závažných témat a upozornění na možná řešení patrně pomohla, mnozí jiní kritizují seriál za množství depresivních a tragických zápletek a dožadují se, aby raději skončil. Opakovaně si stěžují, že Ulice už není pohodová podívaná, kterou si oblíbili v začátcích. Četné situace a zápletky navíc scenáristé řeší nevěrohodně a směšně, viz opovrhovaná autonehoda Ivy Klímové s odfláknutým vyšetřováním a skandálním odškodněním pro padoucha Viktora.

Scenáristé by se měli léčit. Seriál je samé negativum, všechny rodiny rozbijí a ještě se to všechno táhne nekonečně dlouho.

„Když chce Ulice vychovávat lidi, tak zrovna řešení vztahů je zde katastrofa. Každý vztah se rozejde, nikdo nic neustojí. Opilý kluk je chce napadnout, vytěží ze situace on, je to celé hnus, proto přepínám. Raději se nedívám, a to jsem Ulici hltala.“

Už dávno to není jako před lety, nevynechala jsem jediný díl. Píšete, že je ze života, tak to tedy nechápu, copak jsou všude jen rozvody, nevěry, podvody?

Právě tyto smutné diváky ale možná potěší vzkaz Maria Kubaše: „Chceme jít v příbězích více do hloubky, zpřehlednit vesmír seriálu. Přivedeme nové postavy a nová témata. A hlavně chceme odlehčit, být více hraví, odvážnější a humornější.“
Mohlo by to znamenat světlejší zítřky, méně negativismu a více legrace? Doufejme.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • presskit Nova,
  • čtenáři