Velký předprázdninový kvíz s Ulicí: Ukažte, jak znáte děj a hrdiny nekonečného seriálu

Velký předprázdninový kvíz s Ulicí: Ukažte, jak znáte děj a hrdiny nekonečného seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice se s námi před prázdninovou přestávkou ve vysílání na čas rozloučí, ale čekání na nové epizody si můžete zpestřit řešením našeho kvízu, který prověří vaše znalosti i postřeh. Zapátrejte v paměti a zkuste odpovědět na otázky, s nimiž si jistě hravě poradí každý věrný fanoušek.

Nechce se tomu ani věřit, ale první epizoda nekonečného seriálu Ulice zavítala na obrazovky před téměř dvaceti lety, přesněji v roce 2005. Můžeme ho tak směle označit za projekt, který u nás nemá obdoby. Pracuje na něm několik štábů a neuvěřitelné množství herců, z nichž někteří postupně odcházejí a případně se zase vracejí. Anebo přicházejí úplně noví. Čas od času se objeví nějaká ta populární osobnost z úplně jiné zájmové oblasti, např. slavní hudebníci nebo sportovci.

V pátek 21. června 2024 míří na obrazovky TV Nova poslední epizoda před pravidelnou prázdninovou přestávkou ve vysílání. Zatímco někteří herci odjedou odpočívat na chalupu nebo k moři, jiní budou nadále ve víru pracovních činností, vystupovat v divadle nebo možná účinkovat na festivalech. Diváci se mezitím budou těšit na již dvacátou sezónu seriálu, který se pyšní tím, že vychází z každodenního života, inspiruje se skutečnými lidskými příběhy a přináší mnoho důležitých, často negativních témat, o nichž je třeba poučit společnost.

V Ulici už jsme měli možnost vidět např. alkoholismus, gamblerství a další závislosti; nevěry a bolestné rozchody; sebepoškozování; závažná onemocnění (Parkinsonovu chorobu, aids, cukrovku, nádorová onemocnění, panické ataky aj.); domácí násilí a znásilnění; šikanu na pracovištích i na školách a také kyberšikanu, podvodné prodeje doplňků stravy, úplatné fotbalové trenéry, rizika plastických operací, ale i příjemnější věci, třeba dobročinné akce.

Z poslední doby můžeme jmenovat sbírku obnošeného oblečení pro Nadaci Moment, jež navázala spolupráci s Ulicí za přispění herečky Veroniky Čermák Mackové, představitelky Magdy Procházkové. Co dalšího si pro nás seriál připraví v budoucnu? Přinese něco pozitivního, jak mnozí doufají? Můžeme jen hádat a zatím si zkrátit čas u zábavného kvízu.

 

Zdroj článku:
  • Autorský text