Ulice: Na Venduliny výrazy se nedá koukat. Ať konečně zmizí a přenechá bistro Kateřině

Ulice: Na Venduliny výrazy se nedá koukat. Ať konečně zmizí a přenechá bistro Kateřině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před nějakou dobou obletěla sociální sítě informace, že Anežka Rusevová skončí v Ulici. Podle některých ale brzy není dostatečně brzy. Tvůrci se zřejmě rozhodli vyřešit to Eliščiným astmatem a postupně přesouvat Vendulu do Telecího. Než se tak stane, bude všechny iritovat svým „ksichtěním“.

Vendulin kyselý obličej odrazuje diváky

Nejotravnější postavou v Ulici je pro diváky vždycky ta, na kterou se v ději zrovna upírá pozornost. V každé dějové lince by se našla minimálně jedna. U Klímových je to hlavně ufňukaná Ivuška, v rodině navrátilců Jordánových ukňouraná Bára s šálem okolo krku i věčně nespokojená Tereza, jež kvůli Davidovým ambicím nemá prostor na realizaci vlastních snů. Zákeřná a intrikující Soňa, drzý Viktor Bidrman nebo nedospělý Mário, ti všichni v poslední době popuzují diváky a přivolávají na sebe jejich neúprosnou kritiku.

Zásluhou nejnovějších epizod jim aktuálně vévodí Vendula Pelcová v podání Anežky Rusevové. Ještě před letními prázdninami vcelku oblíbená, pohodová majitelka bistra sklízí samé negativní ohlasy prakticky od začátku dvacáté sezóny, avšak v těchto dnech obzvlášť, protože se zdá, že už neumí nic jiného než se tvářit tragicky, vzdychat a bezvýchodně brečet kvůli dcerce odložené u babičky v Telecím.

O bistro se může přetahovat Kateřina s novou posilou

Malá Eliška trpí dýchacími potížemi a astmatem, které se zhoršuje v nečistém pražském prostředí, proto ji máma s těžkým srdcem dala na hlídání paní Pelcové. I když si uvědomuje, že momentálně nemá vhodnější řešení, Vendula kvůli tomu neustále naříká, běduje a zoufá si tak nekonečně otravným způsobem, že už toho diváci mají plné zuby. Svou narůstající averzi vůči postavě dávají bez okolků najevo na sociálních sítích, kde rovněž spekulují, jak by se situace mohla vyvinout dál a komu by mohlo bistro připadnout do klína, až Vendula konečně zmizí.

Bože, ať už skončí Vendula v Ulici! Nedá se na ni dívat. Ten její kyselý obličej, to je děs!

„Mohli si vymyslet lepší důvod než astma dítěte, je plno lidí s astmatem a bydlí ve městě. Tak nechápu, proč ji nemají doma.“

Ať už konečně vypadne do Telecího a je od těch jejích ksichtů klid. Bistro by mohla obsadit Bára nebo ta nová, co z toho udělá vietnamské bistro. Stejně, proč si to nevezme Krabička, nebo jak jí říkal Lexík. Mohla by přenechat restauraci Martině a věnovat se bistru.

„Bára ne, vždyť to je další ufňukaná ženská. Myslela jsem, že v bistru bude Kateřina, pořád říká, že ji to tam baví. Martina bude v hospodě.“

Další tragédka. Ty její šklebící rty, už stačilo. Když ne Klímová, tak Vendula! Tak zůstaň doma. Buď bistro, nebo dítě, není co řešit!

„To její ksichtění je už přes čáru. Předej bistro Vietnamce, ta z toho udělá večerku a bude klid.“

Nejlepší by asi opravdu bylo, kdyby se Kateřina přesunula do bistra a starost o hospodu přenechala dceři Martině. Nebo se snad jeví pravděpodobnější, že osud bistra ovlivní nová posila v podobě kuchařky Chili, jejíž nástup do seriálu mimochodem stihli diváci už také pořádně zkritizovat?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři