Nejotravnější postava týdne v Ulici: Tentokrát se o titul pere dcera s mámou

Nejotravnější postava týdne v Ulici: Tentokrát se o titul pere dcera s mámou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Holky Jordánovy nám zatím velkou radost nedělají. Bára se svým kňouráním kvůli rozvodu a hlavně práci šlape, co se oblíbenosti týče, na paty Ivě Klímové. Vedle toho diváky irituje nošením šátků. Konkurencí v boji o aktuálně nejotravnější postavu je jí dcera Tereza, věčně se hádající s Davidem.

Nemoderní šátky k zakrytí přebytečných kil

Strašná dějová linka, kterou si mohli odpustit a ani jednoho nevracet.

To je jedna z mnoha negativních reakcí na dějovou linku Jordánových, přesněji Báry Krausové a manželů Terezy a Davida Kučerových. Jejich návrat přitom patřil mezi napjatě očekávané události jubilejní dvacáté sezóny. Tahle rodina byla kdysi mezi nejoblíbenějšími v Ulici, ale bohužel se všichni vracejí s mnoha osobními problémy.

V tom bude asi ta potíž. Diváky už nebaví sledovat jen to, jak postavy řeší jedno drama za druhým, ječí na sebe, dohadují se nebo teskně zírají do prázdna a tváří se jako boží umučení. Na fňukání už máme Ivu Klímovou a určitě jsme nepotřebovali další ukňourané dámy, které budou denně naříkat nad svými zpackanými životy.

Bára se do Ulice vrací čerstvě rozvedená, nešťastná ze ztroskotaného vztahu, ale taky psychicky zničená a fyzicky vyčerpaná z náročné práce, kde jí nový šéf neustále přiděluje nejhorší zakázky a nedopřeje jí ani chvíli oddechu. Divákům paradoxně nevadí ani tak nezáživná zápletka, točící se věčně kolem práce, jako spíše Bářina móda. To, že neustále chodí v nějakém až příliš volném oblečení doplňovaném nezbytným šátkem, je mnohým trnem v oku.

Prosím vás, má paní Brodská i jiné oblečení než ty stejné šaty ve všech barvách a šátky různých vzorů?

„Paní Brodská už je paní s určitým věkem a mně se teda naopak ty šátky líbí. Za to tu žlutou, nebo co to bylo, hrůzu, co měla Tereza, to jí přidalo zbytečně patnáct kilo.“

Brzo skočím do zdi z Brodské a těch jejích šátků. Čekala jsem, kdy se včera na něm oběsí na knedlíku. Ubohé, nemoderní a trapné.

„Ty šátky k ní nějak patří, mně to nevadí, navíc si myslím, že tím maskuje kila navíc.“

Tereza je teď až moc uječená

Ani Tereza ale neprožívá radostné období. Po pěti letech strávených v tichosti a poslušnosti v Rakousku si najednou řekla, že už má dost role přizpůsobivé ženušky, která strádá na úkor ambiciózního manžela. Za tu dobu měla jistě spoustu příležitostí otevřeně Davidovi povědět, co jí vadí, jenže nechtěla fňukat. Doufala, že si časem zvykne.

Bohužel si nezvykla, a tak je teď David nečekaně nucen čelit jejím výčitkám, jekotu a podivným náladám, nemluvě o Terezině žárlivosti vůči jeho konzultantce z Lince. Ve snaze vymanit se z manželova stínu a postavit se na vlastní nohy si teď Tereza usmyslela, že začne na částečný úvazek pracovat na pražském gymnáziu jako češtinářka.

Tihle dva si poslední dobou moc nerozumí.
Tihle dva si poslední dobou moc nerozumí. | Zdroj: TV Nova

Počáteční tréma z ní rychle opadla, když dokázala dětem česky a záživně podat téma národního obrození. David si ovšem dovolil namítnout, že částečným úvazkem na pražské škole se nikam profesně neposune. Tereza nabude dojmu, že ji necitlivě shodil před mámou, a znovu jej hystericky seřve. Získá si tak sympatie diváků? Spíše ne.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři