Otevřená válka v Ulici: Otík za svou opovážlivost schytá od Soni trest

Otevřená válka v Ulici: Otík za svou opovážlivost schytá od Soni trest
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa jistě není zvyklá na to, aby jí někdo otevřeně kladl odpor, natož aby na ni řval jako smyslů zbavený a vmetl jí do tváře věci, které se neposlouchají snadno. Otík pořádně přestřelil, i když se to mnohým z nás líbilo, a patrně na to v brzké budoucnosti doplatí.

Soňa chce Otu zbavit třídnictví

Když se největší záporačka Ulice stala ředitelkou gymnázia, pro Otíka (Filip Rajmont) a Magdu (Veronika Čermák Macková) to byl černý den, prakticky konec jejich bezstarostného působení na škole. Oběma je jasné, že Soňa (Lucie Vondráčková) se po nich dřív nebo později začne vozit. V případě Otíka se jí výborná záminka už naskytla. K rozpoutání války s ním využila kauzy okolo Matěje Dvořáka (Jiří Dlouhý) a jeho videoklipů, na kterých provádí nebezpečné kousky s rotopedem.

Ačkoli si studentů pohybujících se po budově s vyřazeným přístrojem nevšiml nikdo, Soňa hodlá všechno hodit právě na Otíka a jeho údajné selhání coby metodika prevence. Je odhodlaná dát na inspekci podnět k prošetření jeho postupu. Eddie (Jiří Panzner) jí to rozmluví, ale nebyla by to zákeřná intrikánka Čechová, aby si přesto nějakým způsobem neprosadila svou. Bez vědomí zástupce zbaví Otíka třídnictví ve prospěch Magdy, aby se prý mohl lépe soustředit na práci metodika a více se v této oblasti vzdělat.

Na první pohled se její jednání zdá rozumné a zodpovědné. Vždy si dává záležet na tom, aby vše působilo korektně a bylo nenapadnutelné, přestože ve skutečnosti se za činy paní Čechové skrývá osobní antipatie a touha po pomstě. Jestli ale čekala, že Otík sklopí uši a s pokorou opustí místnost, velice se zmýlila. On už si její šikanu líbit nenechá a z hrozeb si na zadek nesedne. Naopak bouchne pěstí do stolu a zařve tak, jak jsme ho snad neslyšeli křičet v historii celého seriálu. Otík byl vždycky kliďas, ale teď už víme, že i on se dovede pořádně naštvat.

„Ty jsi taková megera!“ spustí na Soňu jako smyslů zbavený, až i polekaný Eddie nadskočí na židli. „O co ti jde? Léčíš si na mně mindráky ze svýho podělanýho manželství? Jsi prostě taková rozmazlená panička, která se rozhodla, že bude ředitelka, jenom aby si tím něco dokázala? Ale já se od tebe udupat nenechám, s tím je konec. Jestli si chceš něco někam podávat, klidně to udělej, mně je to jedno.“

Za výbuch hněvu ponese Ota následky

Nebudeme zabíhat do všech dále zmíněných vulgarismů, jen dodáme, že Otík nedal Soně šanci skočit mu do řeči. S otevřenou pusou a zděšeným výrazem ho sledovala, jak na ni sesílá hromy a blesky, než se spěšně vypotácel z ředitelny. Je jasné, že mnozí diváci jeho emotivní výbuch ocenili, a kdyby mu přihlíželi přímo v ateliérech, nejspíš by ho doprovázeli bouřlivým potleskem.

„Dobře Otík. Konečně jí to někdo řekl do očí. Měli by se k němu přidat i ostatní kantoři, a ne jen drbat v kabinetu.“

Otík jí to dobře řekl, ale mám takové neblahé tušení, že si tím pod sebou podřízl větev.

Stejně tak je ovšem jasné, že Soňa si tuhle vzpouru líbit nenechá. Ota ji rozzuří nejen tím, že uhodí na citlivou strunu, ale hlavně svou opovážlivostí se vůbec vzpírat. Soňa nestrpí neposlušnost a bez prodlení začne sepisovat podnět na inspekci. Postará se, aby Otík za drzost náležitě pykal.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova,
  • čtenáři