Ulice: Trvalo dlouho, než tenhle kantor dospěl. Dnes patří k největším oblíbencům

Ulice: Trvalo dlouho, než tenhle kantor dospěl. Dnes patří k největším oblíbencům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Z Oťase se stal férový sympaťák,“ píšou diváci o jedné z nejoblíbenějších postav Ulice. „Je to borec.“ Ota Puklický ale stejně jako mnoho jiných prošel velkými zkouškami. Ne vždy to byl zkušený profesor schopný každému poradit, ba ani milující táta od rodiny. Manželku Hedviku nechal u oltáře.

Umělec Otík býval docela živel a své nevěstě ublížil

Konec devatenácté sezóny a čekání na nové epizody, které dorazí na obrazovky ve druhé půlce srpna, si diváci rádi zkracují spekulováním o budoucím ději a diskuzemi o svých oblíbených postavách. Mezi nejoblíbenější hrdiny nekonečné Ulice patří už dlouhá léta Ota Puklický v podání Filipa Rajmonta. „Šikovný a oholený vypadá mnohem lépe. Takové to dříve bylo třeštidlo,“ připomíná divačka a má jistě pravdu.

Ota s nejlepšími přáteli Magdou a Eddiem
Ota s nejlepšími přáteli Magdou a Eddiem | Zdroj: TV Nova

Otík nebyl zrovna zodpovědný profesor, když nastoupil na gymnázium v podstatě proto, aby byl pod dohledem své matky, zásadové ředitelky Boženky Puklické (Lucie Juřičková). Byl to tenkrát tak trochu bohém, vášnivý umělec žijící jen pro své malby, nepořádný, nedospělý. Rychle se spřátelil s kolegy a nejlepšími kamarády se mu stali Tereza a Matěj Jordánovi spolu s Davidem Kučerou.

Časem se Ota zamiloval do sympatické Hedviky Gregorové (Lenka Zahradnická). Ona a její syn Vašík se Božence jevili jako dokonalá rodina pro Otíka, jenž by mezi nimi mohl konečně vyzrát v úplného muže. Jenomže on zpanikařil a utekl nevěstě Hedvice od oltáře. Pochopitelně jí zlomil srdce a trvalo dlouhá léta, než mu dokázala odpustit a dát druhou šanci. Uvědomil si totiž, že bez ní nemůže žít. Nakonec se přece jen vzali a pořídili si vlastní dítě.

Kéž by takových profesorů bylo více

V nejnovějších dílech Ulice se Ota přátelí hlavně s Magdou (Veronika Čermák Macková) a Eddiem (Jiří Panzner). Dokonce by se dalo říct, že Magdě nahrazuje nejlepší kamarádku, jíž by se mohla se vším svěřit. Ota zná Magdu jako nikdo jiný a snadno pozná, když ji něco trápí nebo když něco skrývá, třeba úlet s kolegou Prokopem.

Ota zmoudřel a nasbíral cenné zkušenosti, díky kterým dokáže poradit nejen kamarádce, ale i utrápeným studentům. Ti mu důvěřují, pročež ho přihlásili do soutěže o Zlatou sovu pro nejlepší učitele. Dokonce i zákeřná Soňa (Lucie Vondráčková) mu tuhle příležitost závidí.

Ota promlouvá do duše Ireně.
Ota promlouvá do duše Ireně. | Zdroj: TV Nova

Vždycky to tak ale nebývalo, Otík nevládl žádnou velkou autoritou a u mnohých studentů neměl respekt, naopak platil za jakéhosi klauna, jehož dokonce šikanovali. Z nesnadné situace mu naštěstí pomohli přátelé i podpora rodiny.

Ota je každopádně někdo, bez koho bychom si profesorský sbor v Ulici sotva dokázali představit. Body si u diváků získal i tím, že jako jediný prokoukl intrikující Soňu hned na začátku. Navíc hájil Magdu a snažil se konečně otevřít oči zaslepené Ireně, jež na svou zástupkyni nedá dopustit.

Otík nám konečně dospěl a je fajn.

„Otík je skvělý parťák, kamarád, profesor. Umí poradit, vysvětlit, potěšit slovem, podržet, když to druhý nejvíc potřebuje,“ shrnuje to trefně divačka. „Má smysl pro humor, ale umí být i přísný. Takových profesorů kdyby bylo víc.“

Zdroje článku: