Ulice: Zmoudřel jsem já i moje role, říká Otův představitel Filip Rajmont

Ulice: Zmoudřel jsem já i moje role, říká Otův představitel Filip Rajmont
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filip Rajmont se během oslavy ke dvacáté sezóně Ulice nechal vyzpovídat ohledně svých začátků v seriálu, současného boje se Soňou v podání Lucie Vondráčkové a toho, že nebýval vždycky oblíbenou postavou. Diváci ho dlouho nesnášeli, protože Hedvice kdysi utekl od oltáře.

Ota býval divočák, teď už je serióznější

Oslavy k zahájení jubilejní dvacáté sezóny Ulice se zúčastnil také Filip Rajmont, představitel oblíbeného profesora Otíka Puklického. V rozhovoru pro eXtra.cz uvedl, že už je součástí seriálu patnáct let.

Začátky si pamatuju, moje postava byla ještě taková divoká. Nezbeda, který pařil s Matonohou, když v tom ještě hrál, no a to bylo před těmi patnácti lety. Teď už je z něj takový seriózní pán, jako já.

Otík nastoupil coby bohémský umělec a synáček tehdejší ředitelky školy, Boženky Puklické (Lucie Juřičková), jež si ho tam vzala, aby jej měla pod kontrolou. Herečka v současnosti v Ulici nehraje, ale Otova maminka bývá nadále čas od času zmiňována.

Lenka si otěhotněla a Filip to v seriálu odskákal

Bývaly doby, údajně v oněch divokých začátcích, kdy Filip Rajmont nedostával na svou roli vyloženě kladné ohlasy. Aktuálně platí za jednoho z největších sympaťáků v seriálu, který se vcelku pravidelně umisťuje na vrcholech žebříčků popularity. Diváci mají Otu rádi pro jeho pohodový přístup, kamarádskou povahu, smysl pro humor a snahu pomáhat studentům i přátelům. Těžko si vzpomenout, že tomu někdy mohlo být jinak…

Je to možné. Když je postava nějak záporná, to si teď užívá hodně Vondráčková, tak jsou lidi naštvaní i na toho herce. Pamatuju si, že když jsem v seriálu utekl od oltáře Lence Zahradnické jako Hedvice, na svatbě a ještě na konci sezóny, tak na mě pak dva měsíce byli lidi naštvaní. Nadávali mi, jak to, že jsem utekl Lence od oltáře, co jsem to jako za hovado, a přitom to bylo jenom kvůli tomu, že otěhotněla a šla ze seriálu pryč. Já to pak takhle odskákal.

Diváci kritizují Vondráčkovou, kolegové si ji chválí

Když už Filip Rajmont se smíchem zmínil nesnadnou úlohu Lucie Vondráčkové, hojně kritizované kvůli nenáviděné intrikánce Soně Čechové, hodí se zmínit, že tihle dva teď před kamerami hodně bojují. Právě Otík je zřejmě Soniným největším odpůrcem a nepřítelem, jediným, kdo ji prokoukl hned po jejím příchodu na gymnáziu. Jediným, kdo neuvěřil jejím sladkým řečem a falešným úsměvům.

Teď snáší nejhůř ze všech představu, že by se měla stát ředitelkou místo Ireny. Ota proto vkládá velké naděje do kolegy Prokopa. Snad to ředitelské křeslo získá on. Přestože má Vondráčková takovou zápornou roli, náramně si ji užívá, což Rajmonta nijak neudivuje.

Herci záporné role vždycky milují, já vlastně taky. Ona je hlavně absolutní profesionál, připravený na práci na place, takže s ní se pracuje dobře.

Na otázku, co v průběhu sezóny Otíka čeká, odpověděl jednoduše, že to vlastně ještě neví, pokud tedy nepočítáme onen boj se Soňou. Co dalšího bude následovat, to se sám teprve dozví v budoucnu.

Zdroje článku: