Ulice chystá další návraty. Na oslavě k zahájení 20. sezóny se ukázali Maléřovi, Digi a Bety

Ulice chystá další návraty. Na oslavě k zahájení 20. sezóny se ukázali Maléřovi, Digi a Bety
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podle kreativního producenta Maria Kubaše si Ulice klade ve dvacáté sezóně za cíl překvapit a potěšit diváky dalšími drobnými návraty oblíbených postav z minulosti. Soudě dle určitých náznaků můžeme doufat, že se objeví Digi s kamarádkou Bety a celá rodina Maléřových.

Vzpomínky na první klapku

Tvůrci Ulice si přáli učinit jubilejní dvacátou sezónu obdobím velkolepých návratů, proto ostatně přijali nabídku na návrat po mnoha letech např. představitelé rodiny Jordánových. Pro Patricii Pagáčovou, Terezu Brodskou i Petra Vacka to bylo jako návrat domů mezi staré známé, s nimiž jako by se neviděli jen pouhý den. Právě oni byli přítomni natáčení úplně první scény v roce 2005, kdy Ulice odstartovala.

„Bylo to šestého června, tehdy nás režíroval Dušan Klein. A hned na úvod jsme bourali,“ vyprávěl Petr Vacek, ale Patricie ho pohotově opravila: „Nebourali jsme my, nabourala nás přece Míša Badinková, která hrála Lenku.“

Nyní se zdá, že tyto postavy z dávné minulosti nebudou zdaleka jedinými navrátilci. Naznačuje tak setkání herců při příležitosti oslavy zahájení dvacáté sezóny, jíž se pod žižkovským televizním vysílačem zúčastnili nejen stávající hvězdy Ulice, ale i řada dnes už téměř zapomenutých. Stalo se tak 5. září 2024 v zahradní restauraci Miminoo.

Nikdo netušil, co se z Ulice vyvine

O tom, že je Ulice na našich obrazovkách jedinečným fenoménem, nepochybují snad ani ti, kteří ji nemají zrovna v oblibě. Dnes už nekonečný seriál sklízí drsnou kritiku i od dlouholetých příznivců – právě proto, že zápletky jsou příliš negativní a celkově už to zkrátka není pohodová a veselá podívaná, jakou si mnozí pamatují z dřívějška. Ne každý si uvědomuje, že ani začátky ale nebyly pro tvůrce jednoduché.

„Byl jsem členem původního realizačního týmu spolu s Radkem Bajgarem, Petrem Erbenem a Dušanem Kleinem. Tehdy jsme vůbec netušili, do čeho jdeme, denní seriál u nás zatím nikdo nedělal. Vlastně jsme si tehdy ani úplně neuvědomovali všechna rizika. Jen Dušan měl představu, co to bude obnášet, protože měl čerstvě za sebou natáčení Hříchů pro pátera Knoxe, které se vysílaly živě,“ popsal Michal Reitler, tehdejší vedoucí produkce a nynější ředitel vývoje obsahu TV Nova.

Návrat Jordánových je jen začátek

Zakrojit narozeninový dort na oslavu přišli také další herci spjatí se seriálem od začátku, např. Ljuba Krbová a Ilona Svobodová, ale nechyběli ani nováčci, tedy Ivana Andrlová, Jan Dolanský nebo Zuzana Páleníková. Zřejmě nejzajímavější ale je, že se zúčastnili mnozí z těch, kteří se divákům Ulice dávno ztratili z očí: Michaela Maurerová (Digi), Jana Bernášková (Bety), Tomáš Dastlík (Martin Maléř), Anna Kadeřávková (Rozina) nebo Marek Salvet (Filip). Jak si jejich přítomnost po letech vysvětlit?

„Něco se chystá,“ potvrdil nový kreativní producent Mario Kubaš.

Pro diváky máme k jubileu Ulice připraveno i velké množství nejrůznějších dárků a takových drobných návratů, chceme překvapit a potěšit, ale více už opravdu nemůžu prozrazovat.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text