Ulice: Hanušková se neštítí intrikovat pro blaho komory, ale miluje řád a pečení

Ulice: Hanušková se neštítí intrikovat pro blaho komory, ale miluje řád a pečení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Ivana Andrlová odtajnila další detaily ze života své postavy Vlasty Hanuškové, která už brzy začne vládnout na Komoře zubních lékařů pevnou rukou. Záludná tajemnice ráda peče a připravuje společné snídaně. Je spokojená, když mají věci svůj řád a když na pracovišti panuje pořádek.

Klidně vám upeče koláč a pak vás podrazí

Prakticky celé léto tvůrci Ulice průběžně zveřejňují zajímavé novinky z natáčení a chystaných epizod. Prozradili mimo jiné, že do seriálu zamíří několik hvězdných posil, včetně oblíbené herečky Ivany Andrlové. Přibližně v té samé době vyklouzla na povrch informace, že se v Ulici objeví nová postava Vlasty Hanuškové, která Blance (Linda Rybová) znepříjemní práci na Komoře zubních lékařů. Diváci si snadno dali dvě a dvě dohromady a vytušili, že paní Andrlová ztvární právě tuto záludnou tajemnici.

Postupně se před námi odkrývaly další podrobnosti, a tak už tušíme, že Hanušková bude poněkud rozporuplnou osobností. Luďkova (Vasil Fridrich) svérázná personální politika, kdy si z pracovního prostředí dělá v podstatě rodinný podnik, bude neustále pomlouvající a intrikující tajemnici proti srsti. Vandě (Kristýna Hrušínská) dalo kdysi velkou práci, aby si Hanuškovou jakž takž příznivě naklonila, a přitom je zdatná manipulátorka, jež si i Ludího snadno omotala kolem prstu.

„Vlasta Hanušková je tajemnice Komory zubních lékařů. Působí zde od samého začátku, pamatuje si všechny a všechno a často tím argumentuje. V práci je Hanušková dokonalá a snaží se vytvořit příjemné pracovní prostředí pro všechny,“ prozradila v rozhovoru Ivana Andrlová.

Její postava má být tedy na jednu stranu mistryní přetvářek a intrik, na druhou ale také někým, kdo miluje pořádek, pečení a přípravu společných snídaní.

To je mi na mé postavě také sympatické. I já trávím v kuchyni celkem dost času. Občas peču dorty pro své kamarády a jejich děti.

Hanušková možná překvapí i svou představitelku

Ulice běží na obrazovkách téměř dvacet let každý všední podvečer a za tu dobu jí prošla spousta skvělých herců, což byl ostatně jeden z důvodů, proč se Ivana Andrlová rozhodla nabídku na roli přijmout. Splnila prý i její očekávání, ale hlavní je, jak se na Vlastu Hanuškovou budou tvářit diváci. Nastoupit do takhle rozjetého a dlouhodobě fungujícího seriálu není snadné a herečka měla pochopitelně trému. Tempo natáčení je ostatně rychlejší a náročnější než u běžných seriálů.

Jsem ‚stará škola‘, byla jsem zvyklá na jiné tempo a hlavně na to, že jsem znala příběh své postavy i ostatních od začátku do konce. To je v Ulici jiné. Nevím moc dopředu, co dalšího moji postavu čeká. Možná budu překvapená i já.

Ivana Andrlová má v oblibě, když se charaktery postav, které hraje, střídají. Ale i když ji účinkování v Ulici už teď baví, na svou vysněnou roli stále ještě čeká.

„Ráda paní Andrlovou uvidím,“ píše divačka. „Je skvělá a je málo vidět, zase nějaká změna.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • presskit Nova,
  • čtenáři