Novinky z 20. sezóny Ulice: První školní den bude příležitostí k tomu, aby Klímovi prudili puberťáka

Novinky z 20. sezóny Ulice: První školní den bude příležitostí k tomu, aby Klímovi prudili puberťáka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začaly prázdniny, ale už teď se mohou diváci Ulice radovat z několika novinek a těšit se na první srpnové epizody. V rodině Klímových to však nevypadá na nějaké výrazné zlepšení oproti předchozí sezóně. Ukázka z nových dílů je sice stručná, ale naznačuje, že budou pořád stejně otravní.

Klímovi mají za sebou obzvlášť náročnou sezónu

Devatenáctá sezóna Ulice byla pro rodinu Klímových velmi výživná, scenáristé jim naložili pořádnou dávku stresových situací, zejména Ivě a Báře. Zatímco Bára v závěru sezóny odletěla s přítelem Brunem do Dánska, protože její představitelka Eliška Bašusová si chtěla dát pauzu od natáčení, Iva k nelibosti mnoha diváků v seriálu zůstává. Právě ona si v posledních měsících znepřátelila snad všechny fanoušky Ulice, kteří se už nechtějí dívat na její věčně utrápený obličej a poslouchat ustavičné kňourání.

Iva si ovšem prošla řadou bolestných zážitků. Hodně s ní zamávalo nečekané těhotenství, které se posléze ukázalo být zamlklým. Přišla tedy o původně neplánované miminko a podle některých diváků to prožívala snad až příliš tragicky vzhledem k tomu, že už má tři zdravé, prakticky dospělé děti.

Doufali jsme, že až se Iva z této ztráty vzpamatuje, začne se jí blýskat na lepší časy, ale pak přišla snad ještě tvrdší rána – vážná autonehoda, při níž Iva nechtěně srazila opilého mladíka, jednoho ze tří násilníků, kteří v podstatě napadli ji a Báru. Celou tuto zápletku vyřešili scenáristé naprosto směšně, tedy alespoň podle diváků, kteří kritizovali nevěrohodný průběh vyšetřování nehody a absenci logiky.

Iva a Bára byly oběťmi, což by snadno prokázal kamerový záznam, avšak o jeho existenci nepadlo v ději ani slovo. Případný soud by Iva musela vyhrát, ale radši přistoupila na dohodu a zaplacení vysokého odškodného, za které si opilý násilník Viktor koupil luxusní auťák. Tohle se zkrátka nepovedlo.

Diváci vyzývají Klímovy k odchodu z Ulice

Rodina Klímových bude hrát pochopitelně velkou roli také v nové sezóně, sympatie diváků si ale zřejmě nezíská ani tentokrát. Z ukázek na první poprázdninové díly vyplývá, že Vítek a Iva budou opět prudit čerstvého středoškoláka Michala, prakticky jedinou normální a oblíbenou postavu z téhle zatracované rodiny.

Mladík nastupuje na gymnázium a první školní den bere s obvyklým klidem, ale rodiče budou samozřejmě všechno přehánět a hrozně prožívat. Podle Ivy nesmí v žádném případě přijít pozdě a musí dbát na to, aby udělal skvělý první dojem, protože pak už ho budou navždy vnímat podle toho, jak se v úvodu zapíše. „Maminka má vždycky pravdu,“ prohlásí Vítek, když Michal vyplodí pár vtipných, ironických poznámek. Diváci s ním ale určitě souhlasit nebudou.

Alespoň na svatbě se Iva tvářila příjemně a slušelo jí to.
Alespoň na svatbě se Iva tvářila příjemně a slušelo jí to. | Zdroj: TV Nova

Přijde někdy den, kdy nebudou něco řešit a nebudou se chovat jako zoufalci?

„Klímovi pořád něco řeší, neskuteční zoufalci. Nemohli by odjet a řešit si to třeba v Libverdě?“

„Kdyby Klímovi nic neřešili, ale tak nějak normálně žili. Alespoň občas, je to otravné.“

„Klímovi jsou nejhorší dějová linka, stačilo – odejděte.“

Zdroje článku: