Ulice: David a Tereza všechny ohromí radostnou novinou

Ulice: David a Tereza všechny ohromí radostnou novinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Život s Davidem v Linci Tereze příliš nevyhovoval, a tak se rozhodla udělat něco pro sebe a vrátit se alespoň na částečný úvazek učit češtinu do Prahy, kde má rodinu a nejbližší přátele. Konečně je zase spokojená, ale náhle to všechno obrátí vzhůru nohama další nečekaná změna.

Zájem o dítě u Terezy poněkud opadl

Tereza (Patricie Pagáčová) a David (Matouš Ruml) vždycky patřili k nejoblíbenějším párům v Ulici, proto mnohé diváky zamrzelo, když se v roce 2019 odstěhovali do Lince, aby tam začali nový život. Ten ale Tereze k srdci nepřirostl. V prostředí, kde David nemá čas na nic jiného než budování své kariéry, se nikdy necítila opravdu jako doma. Nezapadla do tamní komunity, kdežto v Praze má rodinu i nejbližší přátele. Není tedy divu, že chce navázat tam, kde před lety skončila, a znovu nastoupí na místo češtinářky na našem gymnáziu, i když pouze na částečný úvazek.

Bývaly doby, kdy se Tereza a David pokoušeli o dítě, ale pro ni to měl být vlastně jen způsob, jak něčím vyplnit množství volného času, osamělost a prázdnotu v domě, kde se jen sotva potkávala se zaneprázdněným manželem. Věřila, že miminko ji konečně naučí vnímat Linec jako skutečný domov. Po návratu do Prahy ale pocity osamění a méněcennosti rázem zmizely.

„Já najednou ani nevím, jestli to dítě chci. Předtím jsem si představovala, že mi vyplní tu prázdnotu, dá nějaký smysl, vyřeší moji nespokojenost, která ale souvisela s tím, jak jsem se cítila – nevyužitá, sama, k ničemu. A to teď úplně zmizelo,“ přiznala nedávno kamarádce Gábině (Aneta Krejčíková).

Zdá se tedy, že možnost opět učit na české škole něco, co ji opravdu baví, Tereze ke štěstí stačí. Už jí ani tolik nevadí, že se s Davidem příliš nevídají, protože teď si alespoň každý dělají to své, co pro ně má smysl a na čem jim záleží. Ideální to není, ale pořád lepší než aby se v Linci ustavičně dohadovali a trápili. Když už se tedy zdá, že věci nějak zajely do snesitelných kolejí a vše se ustálilo ke spokojenosti obou manželů, jejich životy obrátí vzhůru nohama další zásadní změna. A vlastně nejen jejich – také Bára (Tereza Brodská) a Tomáš (Petr Vacek) budou šokovaně zírat.

Šance, která přichází jen jednou za život

Poletíme na rok do Singapuru,

 oznámí nadšený David ohromené Tereze poté, co dostane jedinečnou nabídku přednášet didaktiku fyziky na National University of Singapore, jedné z nejlepších univerzit v Asii.

Vyjde to na polovinu práce oproti Linci, takže vlastně budou mít i více času na sebe a na cestování nejen po Singapuru, ale třeba i Malajsii nebo Indonésii. Tereza bude tak zaskočená, že se jí málem ani nedostane slov, ale vlastně se jí nápad docela zalíbí. Konečně budou víc spolu, ale také to znamená ocitnout se v úplně jiné části světa s jinou kulturou. Mají vůbec na to, aby něco takového zvládli? Vždyť Tereza se cítila odříznutá od rodiny a přátel už v Linci. Dokáže znovu opustit prostředí milované pražské čtvrti, do kterého se sotva vrátila?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova