Svatby v Ulici: Každá byla něčím výjimečná, na každé se také dalo něco zkritizovat

Svatby v Ulici: Každá byla něčím výjimečná, na každé se také dalo něco zkritizovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se chce, vždycky se dá najít něco, co by se mohlo ostře zkritizovat. Dokonce i v případě tak pěkné svatby, jako byla ta nejnovější, si někteří diváci najdou pár důvodů k opovržení. Např. to, že Gábina kráčela uličkou při znělce z mobilního telefonu. Ani dřívější svatby neunikly výhradám.

Hudba z mobilu a neznámé tváře diváky nenadchly

Bývá tradicí, že se Ulice na konci každé sezóny, těsně před začátkem letních prázdnin, loučí s diváky dojemnou svatební epizodou. Letos padl los na Gábinu Pumrovou (Aneta Krejčíková) a Jirku Hermana (Jan Holík), jejichž romantická, vtipná a chvilku i napínavá veselka sklízí u diváků chválu. Bylo by ovšem překvapivé, kdyby se tu a tam neobjevila slova negativní kritiky. Ačkoli si kostymérky a maskérky daly práci s líčením, česáním a oblékáním všech herců a rekvizitáři připravili bohatou květinovou výzdobu, všechno se dovést k dokonalosti nepodařilo, alespoň ne v očích některých fanoušků seriálu.

Ta svatba byla hodně smutná. Netuším, kdo by tam byl, kdyby ji ‚nezvětšili‘ jako překvápko. Půlka hostů neměla s nimi skoro nic společného. Jako na to, jak dlouho se o tom mluvilo, tak si na tom mohli dát scenáristé víc záležet. A ten příchod k oltáři jako hudba z mobilu, no děs.

Pro Gábinu a Jirku to byl rozhodně nejkrásnější den.
Pro Gábinu a Jirku to byl rozhodně nejkrásnější den. | Zdroj: TV Nova

Je pravda, že na statek dorazili hosté, kteří sice pocházejí z nejbližšího okolí Gábiny, ale divákům nejsou zvlášť známí. Např. její švadlenky jsme nikdy předtím neviděli, a tak nebyl důvod, aby nás jejich účast nějak zvlášť těšila. Je pochopitelné, že se dostavily Jitka s Ivou, koneckonců jsou to kolegyně ze salonu, ale proč se zúčastnili také Žofka s Michalem, to už je trošku záhada. Nejvíc se diváci podivují přítomnosti zaměstnanců Druhé šance, kteří pomáhali Mileně a Radkovi vše připravit. Poté zůstali i na obřad a oslavu a minimálně jeden z nich se opil tak, že večer vyváděl ostudu. Byla tato kulturní vložka nutná?

Náhodou, byl to pěkný díl. To už byly v Ulici daleko odfláknutější svatby. Hudba z mobilu je hloupá, to jo. A pokud se to dělá, jak tu někdo píše, je to fakt nevkusné. Čekala bych přinejmenším nějaké zařízení, kde se dá doladit zvuk, pořádně to ozvučí apod.

Svatby dojemné, vtipné i směšné v nedobrém slova smyslu

Při příležitosti konání další uliční svatby zavzpomínali mnozí diváci na některé z předchozích. Za téměř 20 let vysílání seriálu se jich uskutečnila slušná řádka, na všechny si snad už ani nevzpomeneme.

„Mně se nejvíc líbila svatba Karly a Máry. Oddávající Hložánek starší neměl chybu, řvali jsme smíchem ještě hodinu poté.“

„Nejlepší svatba byla ta první Puklického. Kdo uteče, vyhraje! Ale nakonec ho stejně dostali.“

„Vzpomínám si, když Anča s Emou měli starosti s pohoštěním na svatbu Evy a Miloše. Čekala jsem, že budou vařit svíčkovou a smažit kopu řízků. Pak mi přišlo k smíchu, když připravily dvě pomazánky. A ty mazaly na veku až druhý den odpoledne. Delikatesa. Svatba jako řemen.“

„Každá svatba měla své kouzlo a každá nevěsta byla krásná, ale nejvíc jsem prožívala svatbu Gábiny a Jiřího.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři