Kaštana z Ulice si mnozí oblíbili. Divákům se stále vybavuje scéna, kde byl vynesen na lavičku

Kaštana z Ulice si mnozí oblíbili. Divákům se stále vybavuje scéna, kde byl vynesen na lavičku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr Kaštan se v Ulici objevil poprvé roku 2018, kdy ho Anička potkala coby svého bývalého mistra z učňáku na třídním srazu. Ke své hrůze zjistila, že je to sebestředný hypochondr. Od těch dob prošel Kaštan proměnou. Pravda, hypochondrem a drbnou je pořád, ale jeho vztah k Michalovi diváci oceňují.

V Ulici není nouze ani o humor

Mnozí diváci si stěžují, že Ulice je plná závažných a negativních témat. V poslední době na svých sociálních sítích připomíná ošklivé zážitky z minulosti jednotlivých hrdinů, jako je např. Jitčin únos psychopatem Kukačkou, Šimonova šikana ze strany spolužáků nebo drogová závislost Zuzany Hrubé. Závažných situací, v nichž se tvůrci inspirovali skutečnými příběhy, by se dalo vyjmenovat více, ale pojďme se tentokrát soustředit na to pozitivní a vtipné, co seriál nabízí.

Humorných scén totiž v Ulici nemusí být málo. Komických postaviček napočítáme hned několik, v čele s básníkem Milošem Knoblochem (Jiří Štrébl) a bývalým starostou Tondou Hložánkem (Miroslav Hanuš). Vtipné hlášky občas trousí i Lumír Nykl (Václav Svoboda) a snad nikdo se nemůže nudit v přítomnosti dvojice Mastný – Pumrová. Ačkoli Radka (Pavel Novotný) a Milenu (Alena Štréblová) nechovají všichni v lásce, jejich hašteření vyvolává úsměv na rtech, podobně jako kočkování Miloše a jeho hubaté manželky Evy (Vanda Hybnerová).

Na jednu komickou postavu zapomínáme

Je jí starý hypochondr Petr Kaštan v podání Antonína Procházky. Ani on není zrovna miláčkem všech diváků, zejména v začátcích býval otravným a nesnesitelným bručounem, jehož po svém boku nesnesla ani dobrosrdečná Anička (Ljuba Krbová). Byla vděčná, když Bedřich (Adrian Jastraban) a Miloš vynesli spícího Kaštana před dům na lavičku, aby se ho zbavili. Od té doby mu Miloš přezdívá Žalud a jednalo se jistě o jednu z nejzábavnějších scén spojovaných s postavou Kaštana, na kterou diváci dodnes vzpomínají.

Jak ho vynesli kdysi od Aničky, to bylo nezapomenutelné. Teď se mi líbí s Michalem.

„Kaštan je velký sympaťák. Říká věci, jak jsou, a je velmi upřímný.“

Tento vlezlý soused je dnes už považován za největší drbnu v Ulici po Vilmě Nyklové. Protože ta se ale v závěru sezóny vdala za Vildu, získala příjmení Burdová a odjela s ním žít do Čerčan, je evidentní, že Kaštanovi připadne zasloužené prvenství, protože co on neví, to nepoví. Pohotově roznesl, že se rodina Klímových ocitla ve finanční tísni, čímž vyvolal pro Ivu (Hana Baroňová) a Vítka (Filip Čapka) nežádoucí vlnu solidarity.

Tady ale diváci kritizují spíše nevděčné manžele Klímovy, než aby peskovali Kaštana za svéráznou snahu pomoci. Těžko říct, jestli si Klímovi adoptovali jeho nebo on je, faktem zůstává, že se pro ně stal náhradním dědečkem, který si skvěle rozumí zejména s Michalem (Karel Klement). Často mu dává rady ohledně děvčat a nejednou mu podal pomocnou ruku, když to chlapec nejvíc potřeboval.

Kaštan je vždy dobře naladěný a má pořád chuť něco řešit. Pomáhá mladým a dělá zprostředkovatele, když je nedorozumění mezi rodiči a dětmi. Je to trochu podivín, dokáže se vetřít do rodiny tak, že si ještě všichni připadají hloupě, že ho nepozvali sami.

Zdroje článku: