Návrat další postavy z minulosti Ulice: S Terezou zamává setkání s dávnou láskou

Návrat další postavy z minulosti Ulice: S Terezou zamává setkání s dávnou láskou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co se návratů postav z dávných časů týče, Ulice diváky rozhodně nešetří. Otázkou ale je, jestli to bude ještě k něčemu dobré a zda vůbec děj seriálu může při tolika náhlých návratech dávat smysl. Nejdřív se nám vrátila Tereza, teď se objeví někdo, kdo pro ni kdysi hodně znamenal.

Tereza se shledá s velkou láskou ze školy

V úterý 15. října 2024 vás v nové epizodě Ulice čeká další překvapivý návrat postavy z dávné minulosti. Nejdříve se ale musíme podívat za Terezou Kučerovou (Patricie Pagáčová), která v tomto díle obdrží zprávu, jež nebyla určena jí. To s ní natolik otřese, že nedokáže jen tak sedět doma v obklopení čtyř stěn. Potřebuje se dostat pryč, někam, kde by snad mohla přijít na jiné myšlenky a trochu se vzpamatovat. Nechce ale nic vysvětlovat starostlivé mámě (Tereza Brodská), a tak před jejími zvědavými pohledy a otázkami prchne do Coolny. Právě tam se to stane – Tereza se nečekaně potká se svou někdejší velkou láskou Vojtou Kalichem (Petr Buchta). Jak proběhne jejich setkání po tolika letech?

Kdo už si na Vojtu nevzpomíná, tomu osvěžíme paměť

Jednoho dne se Vojta objevil na gymnáziu v Ulici, kam ho přesunuli rodiče. Odjakživa miloval lyžování, jemuž se chtěl věnovat na profesionální úrovni, proto znal do té doby jen ustavičný trénink. Zdravotní komplikace ale roztrhaly jeho sen na kusy. Novou školu považoval za jakousi přestupnou stanici, nehodlal tedy s nikým navazovat přátelství.

Tehdy mu ale vstoupila do života Tereza, která ho přihlásila na pedagogickou fakultu v domnění, že studium tělocviku pro něj bude to pravé.

Kvůli neshodám s rodiči odešel Vojta z domova a nastěhoval se k Tereze, což nebylo příliš příjemné ani jemu, ani dívčině mámě Báře. Všichni si jistě oddechli, když se mládež přesunula do studentského bytu s Matějem (Jakub Štáfek), Theou (Kristýna Ryška) a Štěpánem (Štěpán Benoni). Ani tam se ale Vojtovi nedařilo. Neměl peníze na nájem a způsobil několik nepříjemných nehod, a tak s ním Štěpán udělal krátký proces a vyhodil jej.

Tereza se následně zakoukala do asistenta Petra Peterky (Jan Plouhar), což Vojta vyřešil tím, že ho uhodil a odjel s kamarádem Eddiem (Jiří Panzner) na Kavkaz. Patrně nejvýraznější vzpomínka, kterou si s Vojtou můžeme spojit, je dramatická scéna, kdy se přimotal k napadení jedné dívky. Zachránil ji před znásilněním, ale při potyčce obdržel ránu do páteře železnou tyčí a vypadalo to, že už možná nebude chodit. Jeho cesta k uzdravení byla náročná a Štěpán ji využil k natočení zajímavého dokumentu.

Vojtův bouřlivý vztah s Terezou skončil, když se rozhodl přerušit studium a odjet do světa. Mohli by nyní navázat tam, kde kdysi přestali? Má jejich někdejší láska šanci znovu vzplanout? Nebo je čeká podobný osud jako Kryštofa Marečka (Kryštof Rímský) a Moniku Farskou (Anna Fixová)? Monika se také nedávno vrátila do Ulice a mnozí si mysleli, že se s takřka rozvedeným Márou dají znovu dohromady, ale ve skutečnosti se ukázala jenom na skok, aby rozvířila vody, a zase odjela do Afriky. Kryštof si uvědomil, že tou pravou je pro něj Karla. Uvědomí si Tereza stejnou věc o Davidovi?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři