Ulice: Matouš Ruml se jako David vrátil po 5 letech. Spojován je ale nadále hlavně s Lexou z Comebacku

Ulice: Matouš Ruml se jako David vrátil po 5 letech. Spojován je ale nadále hlavně s Lexou z Comebacku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne Matouš Ruml, někteří diváci TV Nova si vybaví postavu seriózního a sympatického profesora Davida Kučery z Ulice. Jiným okamžitě vytane na mysli ztřeštěný puberťák Lexa z komediálního seriálu Comeback. Do Ulice se teď herec vrací a na Comeback rád vzpomíná.

Návrat byl pro Matouše Rumla dojemný

Po pěti letech se do seriálu Ulice na začátku jubilejní dvacáté sezóny vrátil Matouš Ruml jako oblíbený profesor David Kučera. Přichází ovšem ve chvíli, kdy řeší závažnou manželskou krizi s Terezou (Patricie Pagáčová), aniž by o tom vlastně věděl. Zaneprázdněný prací neměl ani ponětí, že Tereza ve vztahu s ním trpí a že to v Linci, kam se odstěhovali, nemůže vystát.

Tereza nechala rodinu a přátele v Praze, která je jejím skutečným domovem a velmi jí schází. Právě proto si tam navzdory komplikacím s přesuny domluvila částečný úvazek jako nová češtinářka na gymnáziu. Bude tak moct být opět po boku Magdy (Veronika Čermák Macková), Eddieho (Jiří Panzner) a Otíka (Filip Rajmont), svých nejlepších kamarádů. Jak se ale s touto novinkou vyrovná David?

„To je celé nesmysl,“ reaguje divačka. „Chtěla bych vidět školu, kde by během školního roku překopali celý rozvrh kvůli češtinářce na půl úvazku. Ani tady, ani v Rakousku. I kdyby opravovala diktáty ve vlaku, kdo bude tu češtinu učit v druhé polovině týdne?“

Tak nebo tak, Matouše Rumla návrat do starých známých prostor těší.

„Je to po těch pěti letech opravdu dojemné, zase se vidím s těmi milými lidmi,“ řekl v pořadu Backstage Ulice, kde ho trošku vyzpovídal moderátor a influencer Petr Havránek alias Pítr, jenž mimochodem hraje v seriálu barmana v Coolně. Společně si prošli prostory bývalého studentského bytu, kde Tereza a David s přáteli kdysi bydleli. Dnes je to domov rodiny Marečkových.

Lidé se ho dodnes ptají na roli v Comebacku

Na jednu stranu se tady vůbec nic nezměnilo, na druhou stranu vidím, že ty byty už vypadají jinak, jsou tady jiné postavy. Mám pocit, že se to posouvá, jak ten život jde dál, Ulice jde dál taky.

Prostor známého náměstíčka opouštěli manželé Tereza a David v harmonickém vztahu. Jak sám Matouš Ruml podotýká, jeho postava neměla od Terezy žádný signál toho, že by nebyla šťastná. Naopak se tam tenkrát hrozně těšili.

Po pěti letech zjišťuju, že Tereza má trošku jiné priority a není v Rakousku úplně spokojená. Ale zase je co hrát.

Herec se nenudí ani v soukromém životě. Koneckonců má tři děti, puberta na krku, ale zvládá to prý krásně. Jak říká, jsou taková ideální rodinka. Fanoušci určitě nezapomínají ani na jeho legendární roli v sitcomu Comeback. Tam hrál vlastně sám puberťáka, Lexu, což bylo jistě trochu zvláštní, protože ve skutečnosti už byl tátou.

Já jsem si to o to víc užíval, protože moje puberta byla dost nudná. Tady jsem měl šanci si zařádit… Comeback je obrovský fenomén, získali jsme s ním obrovský úspěch a já jsem za to hrozně vděčný. Je fakt neuvěřitelné, že dodneška mě lidi potkávají a ptají se mě na to.

Zdroje článku: