Ulice: Plnění riskantních výzev se studentům vymstí. Minimálně jeden skončí v nemocnici

Ulice: Plnění riskantních výzev se studentům vymstí. Minimálně jeden skončí v nemocnici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na sklonku léta se v Ulici natáčely nejzásadnější scény podzimu a dramatické události, které výrazně ovlivní životy a budoucnost některých postav. Bude to mít souvislost s výzvami, do nichž se plně ponoří Matěj Dvořák s partou kolem Šimona. Stačí málo, aby se nevinná zábava zvrtla v horor.

Na nádraží zasáhne záchranný tým i policie

Když Šimon (Jakub Krause) a jeho parta nedávno začali plnit různé výzvy, aby tím vyjádřili svůj názor, zdálo se to úsměvné, snad trochu hloupé a docela nevinné. Koneckonců tím, že si člověk přicvakne na uši kolíčky, aby protestoval proti pokusům na zvířatech, se asi skutečné změny dosáhnout nedá, ale podle naivních dětí je to lepší než nedělat nic. Po kolíčkové výzvě, kterou diváci označili za nové dno Ulice a vrchol trapnosti, přišli žáci s humornou mluvou pozpátku, do níž se zapojil dokonce i jinak seriózní soudce Herman (Marek Vašut).

Tyto výzvy nebo také challenge, šířící se po sociálních sítích, jsou možná směšné, ale hlavně neškodné. Nebyl by to ovšem náš nekonečný seriál, aby se nepokusil vnést do děje pořádnou dávku dramatičnosti a nepoukázal na skutečnost, že podobné aktivity mohou být za jiných okolností velmi nebezpečné. Člověk se kolikrát snaží zaujmout napínavým videem nebo fotkou tak moc, že začne riskovat vlastní zdraví a pouští se do nebezpečných situací, při nichž může lehce ohrozit nejen svůj život.

O tom, že se na konci letních prázdnin natáčela na vlakovém nádraží v Pečkách u Kolína jedna z nejnapínavějších a nejnebezpečnějších scén dvacáté sezóny, která bude v televizi přibližně v polovině listopadu, jsme vás už informovali. Souvisí to právě s tématem riskantních výzev, do nichž se v aktuálních epizodách pouští hlavně nepoučitelný Matěj Dvořák (Jiří Dlouhý). Ten, jak jistě víte, natáčí videa s rotopedem ve snaze získat obdiv spolužáků. Tentokrát ale zajde mnohem dál.

„Kluci se vyhecují k natáčení dalších videí, kterými by zabodovali na sociálních sítích. Myslí si, že se jim nemůže nic stát, protože se pohybují na odstavné koleji. Vymstí se jim ale zdánlivě jednoduchý a efektní kousek,“ popsal kreativní producent Mario Kubaš.

Stačí, aby nedaleko projel jeden jediný vlak, a začnou se řetězit nešťastné náhody jedna za druhou. Nakonec bude muset zasahovat záchranka i policie.

Počasí hercům a štábu přálo možná až moc

Pro připravovanou podzimní scénu bylo tedy třeba obstarat zkušené kaskadéry a perfektní jištění, záchranku, která se projeví i v ději, a také vhodné nádraží, kde by panoval naprostý klid, což samozřejmě nebylo snadné. Štáb zároveň doufal, že mu bude přát počasí.

„Natáčení se začalo plánovat už koncem května, kdy nikdo netušil, jak bude. Byla to trochu sázka do loterie, protože dnešní scény se za hustého deště nebo prudkého větru natáčet nedají. A každé přeložení natáčení na jiný, pozdější termín, je pro výrobu Ulice docela komplikované,“ vysvětlil vedoucí produkce Jakub Lupoměský.

Nakonec bylo v závěru léta takové horko, že kluci v podzimním oblečení značně trpěli.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova