Tajemství svatby Jirky a Gábiny v Ulici: Vybrat lokalitu nebylo snadné a Radkovo zranění původně nebylo ve scénáři

Tajemství svatby Jirky a Gábiny v Ulici: Vybrat lokalitu nebylo snadné a Radkovo zranění původně nebylo ve scénáři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natáčení svatby je vždy speciální událostí a obrovskou výzvou pro všechny zúčastněné. Je při něm potřeba zařídit a sladit spoustu věcí. Tou první je volba ideálního místa, kde se má událost odehrát. A že byla vážně dřina takový prostor najít. Herec Pavel Novotný se tam musel dopravit na vozíku.

Natáčení svatby je výzvou pro herce i štáb

Pátek 21. června 2024 byl dnem, kdy se uzavřela devatenáctá sezóna Ulice. Stalo se tak velkolepou událostí, dlouho očekávanou svatbou Jirky Hermana (Jan Holík) a Gábiny Pumrové (Aneta Krejčíková). Mnozí diváci, kteří mají Voyo, využili příležitosti a speciální epizodu zhlédli. Řada z nich oceňuje krásné, romantické a hlavně pozitivní završení sezóny, která byla jinak plná negativních situací a zápletek.

Nekonečný seriál se vyznačuje tím, že vychází z každodenních životních starostí a nevyhýbá se ani náročným, kontroverzním tématům. Každý ale čas od času potřebuje trochu potěšení, humoru a pohody. Právě poslední díl před letní přestávkou ve vysílání naštěstí tyto tři věci přináší a přidává i napínavou akci navíc.

Natáčení v exteriérech je pro herce i štáb vždycky náročnější než obvyklá práce v ateliérech, přesto se na ni každý těší, jelikož je to zábavné zpestření. Tím spíš vzbuzuje nadšení, když se jedná o krásnou svatbu. Co všechno je ale třeba pro takové natáčení připravit? Pro začátek bylo třeba určit konkrétní termín a nahlásit ho zúčastněným hercům čtvrt roku předem, aby se nestalo, že jim do toho vleze jiná povinnost, včetně případných divadelních závazků.

Zároveň už se hledalo ideální místo pro samotné natáčení a konání svatby, které muselo vyhovovat v několika směrech. Předně muselo poskytnout prostorné parkoviště, zázemí pro herce i štáb a být blízko hlavního města, aby mohli lidé snadno dojíždět a nemuseli na místě přespávat. Nakonec zvítězila usedlost v Holyni.

„Je to pokaždé jako hledání jehly v kupce sena. Trvá to měsíce, než to pravé místo objevíte,“ popsal lokační produkční Viktor Snížek. 

Zranění Mastného mělo svůj účel

Jak diváci jistě vědí, otec nevěsty, Radek Mastný, si jen pár dní před svatbou vážně poranil nohu, když laškoval s Milenou. Skončil v nemocnici, odkud ale následně odešel na reverz, aby Gábina kvůli jeho absenci nemusela rušit svatbu. Otcovo zranění pro ni bylo poslední kapkou a docela zamávalo s jejími nervy, ale nakonec se Mastný přemohl, zatnul zuby a na svatbu se s pomocí Mileny a invalidního vozíčku dostavil.

Alena Štréblová veze kolegu Pavla Novotného.
Alena Štréblová veze kolegu Pavla Novotného. | Zdroj: TV Nova

Může se to zdát jako celkem zbytečné drama těsně před konáním obřadu, který už byl beztak ohrožen spoustou jiných komplikací, až to divákům začalo připadat otravné. Radkovo zranění však ve skutečnosti nebylo v plánu, s nápadem přišel jeho představitel Pavel Novotný poté, co sám utrpěl loni v létě vážný úraz nohy.

„V období kolem natáčení svatby mi hrozila reoperace, a tak jsem se s produkcí domluvil na úpravě scénáře. Dohodli jsme se, že se Mastný zraní v ději těsně před svatbou, aby bylo opodstatněno, že se bude vozit na kolečkách,“ prozradil herec, jenž ostatně nebyl jediným zraněným na place. S rukou v ortéze musela účinkovat představitelka Veroniky, Hanka Holišová.

Hana Holišová s ortézou
Hana Holišová s ortézou | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text