Kritika hned na úvod 20. sezóny Ulice: Michal dostává naloženo za účes, Žofka za úšklebky

Kritika hned na úvod 20. sezóny Ulice: Michal dostává naloženo za účes, Žofka za úšklebky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Klímovi to s kritickými diváky nebudou mít snadné ani v nové sezóně. Ulice se po přestávce sotva vrátila na obrazovky a jednotliví členové rodiny či jejich nejbližší už sklízejí jeden nevybíravý komentář za druhým. Důvody jsou různé, vedle Michalova nového sestřihu hlavně stará známá ufňukaná Iva.

Co to dali Michalovi na hlavu, ptají se diváci

Diváci Ulice nikdy s kritikou nešetří, především ne v případě rodiny Klímových, o níž můžeme bez nadsázky prohlásit, že momentálně platí za nejvíce nenáviděnou. Téměř nikdo je nemá rád, snad jen Báru, která ovšem v závěru devatenácté sezóny zvedla kotvy a na rok s Brunem odletěla do Kodaně, a také Michala, jenž sice bývá na rodiče často drzý a někdy se chová jako nesnesitelný puberťák, ale ve většině případů mívá vtipné hlášky a dokáže být celkem milý.

Co to dali tomu Michalovi na hlavu? V tom účesu vypadá hrozně.

Ani Michal ale v první epizodě dvacáté sezóny neunikl posměšným komentářům. Po létě se totiž divákům představil s novým účesem, který mu příliš mnoho cti nedělá. Působí kvůli němu ještě mladší, což vedle starší a očividně vyspělejší Žofky není velká výhra.

Všichni všude píšou, jak jim vadí Klímovi. Mně teda spíš Žofka, ona mi přijde mnohem víc ufňukaná než Iva. Hlavně stále dělá z komára velblouda. Třeba jak tak vyšilovala kvůli té antikoncepci, to jsem fakt nechápala, jako že to nechce, jo, ale dělat to, co dělala… Chápu, že hraje, co má ve scénáři, ale roli má teda hroznou. Navíc někdy ten její pohled je mi až nesympatický.

Hloupá Iva bude platit, nic nového pod sluncem

A jsme zase u toho, že na vině vlastně nejsou samotné postavy, ale scenáristé, kteří pro ně vymýšlejí takové charaktery a nepříjemné nebo někdy vyloženě nesmyslné zápletky. Kdo z nás by Klímovy a zejména Ivu tolik nenáviděl, kdyby ji scenáristé nenamočili do trapné kauzy okolo autonehody a zraněného Viktora Bidrmana?

Přestože podle slov kreativního producenta Maria Kubaše se má nabídka příběhů zlepšit a Ulice slibuje být v budoucnu více hravá, odvážná a veselá, málokdo jeho slovům věří, když vidí, že se zatím po prázdninách nic nezměnilo. Iva se stále tváří zkroušeně, Viktor jí nadále brnká na struny výčitek svědomí a tahá z ní peníze, oblíbené vztahy se hroutí kvůli nesmyslným hádkám, viz aktuální stav u Věrky a Luboše.

Nemluvě o tom, že Vanda přes léto upadla do ještě větších dluhů, místo aby se vzpamatovala a využila šance, kterou jí dala Hana, když za ni první velké dluhy zaplatila. Kdepak, scenáristé si řekli, že je zapotřebí Vandu udolat. Jak dlouho se diváci vydrží na seriál koukat, než rozčileně přepnou jinam?

Takže nic nového nový scenárista nevymyslel, hloupá a omezená Iva bude dále solit prachy, zaplatí a bude dál za blbku.

„Jděte už, prosím, s Ivuškou do háje! Ať se někam Klímovi odstěhují, prosím!“

Už jsem tu hrůzu viděla. Zase budou řešit to samé x dílů. Neviděla jsem jich 10, jen svatební si pustila a pak teď ten nový, a o nic jsem nepřišla. Už by to chtělo nějaký nový děj, a ne řešit pořád Klímovy.

Dát tuto rodinu do popředí hned na začátku sezóny byla očividně chyba.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři