Ulice: Michal provokuje rodiče, se stěhováním postelí ale tvrdě narazí

Ulice: Michal provokuje rodiče, se stěhováním postelí ale tvrdě narazí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Klímovi jsou rodina, která v seriálu Ulice téměř nikoho nebaví, a přece se jí daří vyvolávat nejsilnější emoce, pravda, hlavně negativní. Mnohokrát jsme si přáli, aby konečně neřešili nic dramatického, ale když se zabývají Michalem a jeho drzými nápady, není to o moc lepší.

Michal zkouší, co všechno rodiče vydrží

Tvůrci Ulice se zjevně opravdu snaží vnést do dějové linky Klímových něco vtipného, ale někteří diváci to vnímají jako trapné pokusy, v důsledku kterých je pak rodina ještě více rozčiluje. Vezměme si například mladého Michala (Karel Klement) a jeho počínání v nejnovějších epizodách, jež můžeme sledovat také prostřednictvím krátké ukázky na webu TV Nova.

Zamilovaný mladík touží být se Žofkou (Kateřina Ujfaluši) co nejčastěji. Konečně se mu podařilo s rodiči vyjednat podmínky, za nichž smí dívka přespávat u něj. Je až s podivem, že k tomu Vítek (Filip Čapka) a Iva (Hana Baroňová) tak snadno svolili u patnáctiletého kluka, na druhou stranu je asi pravda, že kdyby mu něco zakazovali, prostě by si se Žofkou našel jiné místo a způsob, jak se oddávat milostným hrátkám. Není nakonec lepší mít je oba pod střechou a alespoň zdánlivě na jejich jednání dohlížet? To si alespoň říká Iva, když Vítka nutí dlouho do noci koukat na televizi, jen aby měli jistotu, že mládež usne dřív než oni.

Michal se ale nespokojí s těmito ústupky a ve svých provokacích zachází ještě dál. Tentokrát se rozhodne v pokojíčku sestěhovat postele k sobě, aniž by se rodičů předem zeptal na dovolení. Prostě to udělá a Iva s Vítkem se budou divit, co je to za kravál. Hned poté mu ale nastaví jasné hranice, za které už nelze jít.

Ano, jsou ochotní nechat se přesvědčit k ledajakým ústupkům, ale nic se nesmí přehánět. Drzý Michal jako obvykle sáhne po vtipných argumentech, než se uvolí uznat, že rodiče mají pravdu a že se srážením postelí k sobě by měl počkat ještě dva nebo tři roky. Kam ti mladí dneska tolik spěchají? A co si tedy o aktuálním ději u Klímových myslí diváci? Baví je takové „veselé scénky“, nebo trvají na tom, že by bylo nejlepší rodinku ze seriálu vystrnadit?

Jo, Michalovi hodně dovolili, tak teď toho využívá. Má jenom plnou hlavu postele a Žofky, tak je už drzý.

„Jak jsou tam Klímovi, jdu si do kuchyně uvařit kávu nebo jdu zalít kytky, fakt je nemusím.“

Určit meze bychom měli spíše Ivě, pokud jde o Viktora

„Iva by také potřebovala hranice, co se týče toho vyžírky. Celá rodina by potřebovala pravidla.“

Michal je puberťák, co si hraje na velkého chlapa a dělá, jako by sežral svět. Myslí si, že ho budou všichni poslouchat. Ale komu by se měly nastavit hranice, je především Ivuška.

Ano, věčné trápení s Viktorem Bidrmanem (Adam Vohánka), který v tuto chvíli sice netahá z Ivy peníze, ale přidělává jí vrásky zase jinak. V dobré víře mu domluvila rehabilitace u své známé a už teď toho lituje ze strachu, že Viktor prozradí pravdu o autonehodě a udělá jí ostudu. Proč se na něj tedy Ivuška konečně nevykašle? To je otázka, na kterou znají odpověď zřejmě jen scenáristé.

Zdroje článku: