Dramatické okamžiky z vlakového nádraží: Štáb Ulice vyrazil natáčet nebezpečné scény. Uvidíte je v listopadu

Dramatické okamžiky z vlakového nádraží: Štáb Ulice vyrazil natáčet nebezpečné scény. Uvidíte je v listopadu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Štáb a herci Ulice opět vyrazili do exteriérů, aby natočili některé z nejdramatičtějších scén letošního podzimu. Každý, kdo se těšil na klidnější děj a veselejší zápletky, bude muset zřejmě ještě počkat. Tohle vypadá spíše na nebezpečnou akci mezi vlaky – s Koldou, Erikem, Michalem, Šímou a Matějem.

Koleje, napětí a velká očekávání

Zřejmě nejdramatičtější momenty podzimní části dvacáté sezóny Ulice se natáčely mezi vlaky v Pečkách poblíž Kolína. Hlavními aktéry při nich budou postavy Koldy, Michala, Matěje a Erika. Co přesně se tady odehraje, uvidí fanoušci seriálu na televizních obrazovkách v polovině listopadu. Scény se natáčejí s téměř tříměsíčním předstihem.

„Je to jiné, je to tady zaprvé exteriér, což já jako moje postava moc nevídám, jsem pořád buď ve škole, nebo u nás v bytě,“ popsal své dojmy pro pořad TV Nova Karel Klement, představitel Michala Klímy.

Upřímně si to užívám, protože je tady zase trochu jiný režim. Je to tady takové trochu pod tlakem, ale aspoň vás to nutí pracovat.

Natáčet podzimní scény ve vedrech není žádná slast

Mnozí herci z Ulice si v poslední době mohli vychutnat hned několik příležitostí natáčet v exteriérech, mj. během svatby Gábiny a Jirky na statku kousek od Prahy nebo v průběhu víkendového výletu Báry a Terezy na chatě v přírodě. Ve všech zmíněných případech se natáčelo s předstihem a mnohdy za nepříznivého počasí.

Ačkoli někdy prší a teploty klesají, herci musejí nosit kostýmy z ročního období, které odpovídá příběhu. Pokud tedy Bára a Tereza byly na výletě v létě, musely herečky nosit lehčí oblečení, přestože se natáčelo v chladném začátku dubna.

Nynější natáčení skupiny chlapců se zase odehrávalo na konci srpna při teplotách okolo třiceti stupňů, ale poněvadž v ději už je dávno podzim, museli mít na sobě teplé mikiny, bundy a džíny.

„Naštěstí dneska je jeden z těch chladnějších dní, sem tam foukne a slunko je skoro pořád za mrakem, ale je strašné vedro,“ dodal Karel Klement.

Máte na sobě tři vrstvy, plus já jsem měl ještě dva pásy na port, aby se mi anténa nedotýkala těla. Jsem rád, že jsem se toho zbavil a že už jdu domů.

Že je nesnesitelné horko, potvrdili vzápětí také představitelé Šimona a Koldy, Jakub Krause a Petr Komínek. Obzvlášť Kolda pořád někde pobíhá v bundě a předvádí různé skoky, a tak to pro herce není zrovna příjemné.

Když je to naopak, natáčet v zimě léto a chodit v zimě v tričku, je to možná ještě horší.

Záchranka pro jistotu i samotnou zápletku

Náročné natáčení v exteriéru stálo štáb desítky hodin příprav a plánování. Nejdůležitější byla pro produkci bezpečnost všech zúčastněných.

„Pohybují se tu vlaky, my se musíme pohybovat v nějakém kolejišti, které je živé, takže tohle musíme samozřejmě zabezpečit. Když jsou to dramatické scény, pro nás je to náročnější z hlediska času. Vyžaduje to více zkoušení,“ vylíčil vedoucí produkce Jakub Lupoměský.

Některé scény byly natolik riskantní, že se po place pro jistotu pohyboval kaskadérský dohled a také záchranářský tým, který se stane součástí dramatické zápletky příběhu. Kdo z uličních hrdinů bude potřebovat pomoc?

Zdroje článku: