Ulice: Mezi mnou a Magdou to drhlo, když se nemohla vykopat ze vztahu s Prokopem, přiznala Veronika Čermák Macková

Ulice: Mezi mnou a Magdou to drhlo, když se nemohla vykopat ze vztahu s Prokopem, přiznala Veronika Čermák Macková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herci musejí hrát podle scénáře, i když jim to někdy není po chuti. Takové momenty zažila také Veronika Čermák Macková, která v Ulici ztvárňuje Magdu. Sympatická profesorka je diváky oblíbená, její věčné hádky s Prokopem ale nebavily nikoho – ani herečku.

Ulice dokáže představitelku Magdy stále překvapit

Coby středoškolská profesorka Magda Procházková je herečka Veronika Čermák Macková součástí Ulice od konce roku 2019. Na oslavě při příležitosti zahájení jubilejní dvacáté sezóny seriálu prozradila během rozhovoru pro pořad TV Nova, co to pro ni vlastně znamená, být součástí tak dlouhého a jedinečného projektu.

První, co se mi vybaví, je, že jsem součástí skvělého týmu a hraju se skvělými herci. Mám z toho ještě pořád obrovskou radost a pořád tam máme co hrát, protože situace jsou nové a nové. Stále se nechávám překvapovat.

Těžko říct, zda by s takovým prohlášením souhlasili diváci, kteří mají na základě několika jiných dějových linek dojem, že se scenáristé opakují, neschopní přijít s něčím opravdu novým a originálním. Stačí zmínit Vandu, která podruhé spadla do závislosti na hazardu a neúnosných dluhů, nebo Terezu, jež se obává nevěry ze strany manžela Davida, případně její mámu Báru, kterou očividně trápí šikana na pracovišti. O starého pana Marečka se patrně pokouší Alzheimerova choroba, kterou už jsme v Ulici měli minimálně dvakrát.

Tak bychom mohli pokračovat. Co se týče dějové linky samotné Magdy, může nás alespoň těšit, že jí má brzy vstoupit do života nová láska v podobě člověka, s nímž se vlastně už dávno zná. Jedná se o řidiče kamionu Petra Dvořáka, otce dvojčat Marka a Matěje, jehož si zahraje sympaťák Jan Dolanský. Doufejme, že Magda tentokrát zažije změnu v tom smyslu, že jí vztah vydrží a konečně se dočká osudového muže. Jen aby si Prokop znovu neuvědomil, že bez ní nemůže žít.

Z vypjatých situací se herec musí oklepat

Za dobu, co je v Ulici, si postava Magdy prošla mnoha trápeními, asi jako každý. Zažila hned několik bolestných rozchodů, navíc přišla o milovanou maminku Zdenku, jež se kvůli nevyléčitelné nemoci rozhodla podstoupit eutanazii. V nejnovějších epizodách je pak nucena bojovat s proradnou zástupkyní Soňou Čechovou. Vypořádat se s emočně vypjatými scénami není jednoduché ani pro zkušené herce. Jak se s nimi vyrovnává Veronika Čermák Macková?

Pořád je to moje práce, musím to zahrát a naplnit tak, aby se diváci ztotožnili s tou situací. Samozřejmě když jsou potom vypjaté situace, musí se z toho herec oklepat, ale jak říkám, je to moje práce.

Mezi herečkou a postavou to někdy drhne

Nezastírá, že v seriálu nastalo několik momentů, kdy by věci řešila jinak než její postava.

Trošku to drhlo mezi mnou a Magdou, když se nebyla schopná vykopat ze vztahu s Prokopem a vlastně se neustále hádali, pořád to bylo jo, ne, jo, ne. Kdybych ji potkala, řekla bych jí, hele, udělej nějaké rozhodnutí, už to rozsekni. Na mě už to bylo dlouhé, ale chápu, že i takové věci se dějí v životě, že se člověk déle rozhoduje, než přijde na to, co je správné.

Zdroje článku: