Luboš v Ulici překonal řadu překážek, teď ho potrápí vážná nemoc, naznačil Rosťa Novák starší

Luboš v Ulici překonal řadu překážek, teď ho potrápí vážná nemoc, naznačil Rosťa Novák starší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci se o tom dlouho dohadovali a Lubošův představitel teď jejich domněnky v podstatě potvrdil. Pan Mareček i celá jeho rodina budou čelit strachu z vážné nemoci. Herec Rostislav Novák si říká, co dalšího pro něj scenáristé asi vymyslí. Už toho v seriálu zakusil hodně.

Podzimní depresi nám Ulice moc nevylepší

Od začátku jubilejní dvacáté sezóny je jasné, že s Lubošem Marečkem není něco v pořádku. Na své nejbližší okolí je každou chvíli agresivní a nevrlý, do ničeho nemá chuť a nic ho nebaví, trpí urologickými problémy a čím dál častěji zapomíná – třeba na to, jak se Vojta (Felix Šrámek) jmenuje a že s ním měl jít roznášet Tonyho (Ondřej Volejník) letáky.

Diváci už dlouho spekulují nad tím, zda se o slovo nehlásí stařecká demence či Alzheimerova choroba. Postavy trpící Alzheimerem byly v ději Ulice už ale minimálně dvě, pan Václav Král (Radoslav Brzobohatý) na samém začátku seriálu a Magdina maminka Zdena (Yvetta Blanarovičová), a tak by mnozí jistě ocenili, kdyby teď tvůrci přišli s něčím novým, co by se dalo vyřešit léčbou. Negativních témat je v Ulici víc než dost.

Stařecká demence podle posledních dílů, bych tipla. Je mi to moc líto. Smutné, ale opravdové, ze života mnoha rodin.

„No, to nám ještě chybělo do všech katastrof v reálu. V Ulici si nemohou pomoct a ‚vylepší‘ nám náladu nemocí.“

Alzheimer nebo demence, můj děda měl to samé, i to neudržení moči. To není čistě jen prostata, ale zapomene na to, že potřebuje, a pak je už pozdě.

„Začíná podzim, deprese… A Ulice nezklamala a jede bomby.“

Luboše leccos spojuje s jeho představitelem

Věrka (Milena Steinmasslová) už nepochybuje o tom, že je její manžel vážně nemocný a že by měl co nejdříve navštívit lékaře, ale dostat ho tam je pro ni nadlidský úkol. Do akce se tak budou muset vložit Kryštof (Kryštof Rímský) s Karlou (Markéta Stehlíková) a přesvědčit paličatého Luboše, aby se nechal pořádně vyšetřit. Podaří se jim to? Jak vážné to s Lubošem bude? To naznačil jeho představitel Rosťa Novák starší v rozhovoru pro pořad TV Nova.

Ono to je podmíněno, ale to neprozradím, jistou nemocí. Já sám nevím, jak se bude rozvíjet. Problém s pamětí, takže já teď coby Luboš sbírám všechny možné neduhy. To jsou kolena, potom problémy s močením, stále chodí na záchod. Teď ještě k tomu tohle. Já jsem si říkal, co ještě asi vymyslí, ale překážky jsou od toho, aby se překonávaly, tak doufám, že i jako Luboš překonám tu nemoc, kterou nechci teď pojmenovávat.

Luboš za léta strávená v Ulici prožil mnoho nepříjemných momentů. Jednu dobu žil dokonce jako bezdomovec. Z pohledu starostlivého otce prožíval krizi Máry a Karly a do toho se přidaly zmíněné problémy s kolenem. Dokázal ale, že ho jen tak něco nezlomí – a to platí i o hercově osobním životě.

Sám jsem měl hodně vzletů a pádů. Myslím, že třeba i to bezdomovectví… Já tak mohl skončit ve skutečnosti, takže tam jisté paralely jsou. Třeba také když se rozváděli Karla s Márou, tak v té situaci byl můj mladší syn, takže já jsem najednou měl podobné repliky jako v životě i jako Luboš.

Zdroje článku: