Téma náhradního mateřství Ulice neuchopila dobře. Diváci hlasují spíš pro adopci

Téma náhradního mateřství Ulice neuchopila dobře. Diváci hlasují spíš pro adopci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tolik odložených dětí potřebuje rodiče, komentují diváci vcelku nepochopitelnou touhu Jirky a Gábiny po miminku prostřednictvím náhradní matky. Kdyby to měla být Milena Pumrová, byl by to pro některé logický krok, pro jiné recept na katastrofu.

Podobně věrohodné jako Ivina slavná autonehoda

Gábina (Aneta Krejčíková) usilovně hledá náhradní matku a u diváků už teď vzbuzuje silné emoce. Jelikož si neuměla představit, že by její miminko nosil někdo úplně cizí, požádala nejdříve Veroniku (Hana Holišová), což se nesetkalo s pochopením. O mnoho větší porozumění si nezískala ani kandidátka Milena Pumrová (Alena Štréblová), alespoň u některých fanoušků seriálu ne.

Najdou se tací, kteří ji prohlašují za jedinou smysluplnou volbu právě proto, že je to maminka Gábiny a je dojemné, že jí chce touhle cestou pomoct. Jistě, jenže mnozí namítají, že na to jednak vůbec nemá věk, ale hlavně že by pak do výchovy dítěte v jednom kuse zasahovala.

Nejlepší řešení je máma a i nejvíce logické, je to v podstatě běžná praxe. Nebo to bude někdo anonymní (známá herečka) a pak dějová linka opět negativní, že se o to děcko budou dvě sezóny přetahovat. A my tu budeme ‚bojovat‘, komu to dítě vlastně patří.

„Nevím, jestli klinika těm párům s výběrem náhradní matky pomáhá, nebo to nechává čistě na nich. Rozhodně ale musí matku schválit a ta musí splňovat určitá kritéria vzhledem k věku a zdravotnímu stavu. Domnívám se, že do věkové hranice by se nevešla Milena, ale ani Veronika. Gábina s Jirkou jistě dostali poučení a vědí to. Nevědí to ovšem diváci a autoři Ulice si vymyslí podobné nehoráznosti jako v případě dopravní nehody nebo kdysi v případě transplantace ledviny.“

Milenu by asi museli zakopat tři metry pod zem, poněvadž to by bylo řádné psycho teda, kdyby jim dítě odnosila. To by jí ho zrovna mohli nechat, ani by si nepípli.

Ať si Jirka s Gábinou raději dítě adoptují

Spoustu diváků dané téma odrazuje samo o sobě. Náhradní mateřství je složitá a choulostivá záležitost, která se řadí mezi nespočet kontroverzních a důležitých společenských problémů, na něž se Ulice snaží upozorňovat. Přináší osvětu a pokouší se nabídnout možná řešení, proto se příběhy často zaměřují na závislosti, nemoci a další problémy. Jak ale mnozí míní, v případě náhradního mateřství tak nečiní správně.

Ulice poměrně citlivým způsobem přiblížila prostým divačkám homosexuální partnerství, euthanasii a další společenská témata. U náhradního mateřství to dělá jako slon v porcelánu, nesouhlasím s tím.

Dodávají, že by mělo větší smysl, kdyby si Jirka (Jan Holík) a Gábina nějaké miminko adoptovali. To jim ostatně navrhla i Veronika.

Mě by podobná věc ani nenapadla. Je stále hodně dětí v dětských domovech, které na mámu a tátu čekají. Dohadovat se pak po soudech s náhradní matkou bych opravdu nemohla.

Tak či onak bude jistě zajímavé sledovat, jak se do problému zapojí soudce Herman (Marek Vašut), který synovi nabízel dokonalou náhradní matku ve formě svatebního daru. Jirka tehdy odmítl, ale kdo ví, zda nakonec na tuhle volbu nedojde…

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři