Ulice dosáhla vrcholu trapnosti s kolíčky na uších. Vyzývá diváky, aby se přidali

Ulice dosáhla vrcholu trapnosti s kolíčky na uších. Vyzývá diváky, aby se přidali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jednou z věcí, které mají pobavit a odlehčit Ulici, je zřejmě i kolíčková výzva, jíž teď žijí Šimon, Valerie a jejich spolužáci. Dávají si na uši a obličej kolíčky, aby vyjádřili odpor proti pokusům na zvířatech. Do akce zatahují také dospěláky. Získat na svou stranu diváky se jim však nedaří.

Asi nejtrapnější věc v historii seriálu

Součástí nových epizod dvacáté sezóny Ulice se stala zápletka s kolíčkovou výzvou, s níž přišla do Coolny studentka Valerie. Když vstoupila do oblíbeného baru s kolíčky na uších, zmatení kluci si z ní pochopitelně dělali legraci, dokud jim neřekla, že tímto způsobem protestuje proti pokusům na zvířatech. Jedná se o známou výzvu neboli challenge, jejíž součástí se rozhodla být také, jelikož je to podle ní lepší než nedělat vůbec nic. S tím leckterý divák nesouhlasí.

Asi nejtrapnější věc v historii Ulice.

„Který blb tohle vymýšlí? Asi jste vynechali prášky, koukám.“

Šimon, Kolda a Erik nejen že se rozhodli zapojit, ale rovněž k plnění výzvy přemluvili své nejbližší. Jde o to nosit kolíčky po určitou dobu během dne, vydržet nepohodlí a vyfotit se na sociální sítě. Tak dá člověk najevo, že nesouhlasí s týráním nebohých zvířat. Gábina nemá nic proti této formě odporu a nechá se vcelku snadno přesvědčit k nošení barevných kolíčků, zatímco ostrý chlapák Jirka zvolí přírodní dřevěné.

„Tohle je dost praštěné,“ reaguje divačka. „Divila jsem se Gábině a Jirkovi, že do toho šli. Idealismus mládí jsem asi dávno ztratila.“

Šimon k obrovskému překvapení všech přiměje dokonce i dědu, aby se mu s kolíčky vyfotil. Jediný, s kým nemůže hnout, je odmítavá babička Milena. Té se mladíkův projev nesouhlasu zdá hloupý. S kolíčky prý vypadá, jako by měl o kolečko víc. Normální lidé, jako je ona, by to nemuseli pochopit. Proč neprotestuje nějak smysluplněji?

Větší smysl dávají příspěvky útulkům

To je otázka, kterou si kladou i mnozí diváci. Ulice tuto výzvu zveřejnila i na sociálních sítích a požádala diváky, aby se přidali. Pokud jim není lhostejno, jak se zachází se zvířaty, mají do komentářů vložit vlastní fotky s kolíčky a tím dát najevo svůj postoj. Nejoriginálnější fotku slíbila Ulice odměnit dárkem, a tak se skutečně najdou tací, kteří ochotně posílají obličeje ověšené kolíčky. Jiní ale reagují spíše výsměchem.

„Jak přesně uchráním zvířata s kolíčky na uších?“ ptají se pochopitelně.

Další manipulace s mladými, tak schválně, kolik jich potkám? Scenárista by s kolíčky měl i spát.

Někteří navrhují úplně jiné a jistě účinnější formy pomoci: „Jak skutečně pomůže týraným zvířatům to, že si dám na uši kolíčky na prádlo? Mnohem lepší je podepsat nějakou petici, přispívat finančně útulkům a neziskovým organizacím, aktivně se podílet na záchraně těchto zvířat atd.“

Takhle to spíš vypadá, že scenáristé skutečně už nevědí, čím by seriál zpestřili. Někteří diváci se vůči jejich nejnovějšímu nápadu vyjadřují ještě ostřeji.

Opravdu ubohé a hloupé. Ta děcka jsou úplně mimo. Jde vidět, že jsou jak ovce, řekni jim ptákovinu a oni to udělají a ještě si myslí, jací jsou borci.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři