Ulice: Irena neobstála. Ředitelnu by měla znovu obsadit Magda nebo někdo nový

Ulice: Irena neobstála. Ředitelnu by měla znovu obsadit Magda nebo někdo nový
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci Ulice promluvili – Irena je v křesle ředitelky nepřesvědčila. Svěřit ho Soně by bylo zajímavé, ale pak by ve škole zřejmě nikdo nevydržel. Do vedoucí funkce by se mohla vrátit Magda, ale lepší by podle některých bylo, kdyby se toho chopil někdo nový, kdo nebude řešit osobní záležitosti.

Irena toho má jako ředitelka až nad hlavu

Nový školní rok je za dveřmi a na ředitelské židli stále sedí Irena Landová (Kateřina Holánová), ale kdyby měli diváci možnost, posadili by na její místo někoho jiného. Irena je jistě poctivá a zásadová ředitelka, ale od doby, co se stala mámou, bohužel nezvládá svůj čas rozumně rozdělit mezi práci a péči o dítě.

Nestíhá pořádně dělat ani jedno, pak je z toho nervózní a nesoustředěná. Pro zákeřnou zástupkyni Soňu (Lucie Vondráčková) je o to snazší nastražit jí nějakou past a pak tvrdit, že se Irena dopustila chyby z vlastní nepozornosti. Někdo takový už zkrátka nemůže rozhodovat o důležitých věcech, nehledě na to, že Soňa si ji opravdu vodí za nos, jak se jí to hodí.

Měla by Irena jako ředitelka skončit?
Měla by Irena jako ředitelka skončit? | Zdroj: TV Nova

Ještě v závěru devatenácté sezóny Landová své zástupkyni téměř bezvýhradně věřila. Naštěstí se Otíkovi (Filip Rajmont) přece jen podařilo zasít semínko pochybností, které v ní začalo pomaloučku klíčit, a v nových epizodách dvacáté sezóny už ta křehká rostlinka zřejmě získá silné kořeny. Z ukázek na nejnovější díly totiž víme, že Irena si záludnou Soňu pěkně podá, jistě ne pouze kvůli rozvrhům…

Někdo chce zpátky Magdu, někdo novou tvář

Ačkoli paní ředitelka snad už konečně přichází k rozumu, co se Soni týče, mnozí diváci by si na její pozici přáli vidět zase Magdu (Veronika Čermák Macková), milou, schopnou a spravedlivou. Nicméně byla možná až příliš mírná a naivní, koneckonců právě toho využila Soňa, aby ji z ředitelského křesla vyštípala. Dnes už je Magda moudřejší a ostražitější, ale byl by to dobrý nápad, aby znovu vstupovala do téže řeky?

Jiní zastávají názor, že ani ona nebyla ve vedoucí funkci zcela dokonalá. Minimálně pro Prokopa bylo těžké mít svou bývalou přítelkyni nad sebou jako nadřízenou. I proto by diváci ocenili příchod někoho úplně nového, kdo bude mít odstup od všech zúčastněných a zavede přísný, leč spravedlivý řád.

Z těchto tří postav ani jedna, i když jsem jednu dobu fandila Magdě. Chce to někoho zvenku, s tvrdým postojem, ale v rámci pravidel.

„Žádná z těchto postav, měl by přijít někdo nový a zpestřit děj ve škole.“

Chce to někoho, kdo nikoho z pedagogů nezná. Nastaví tvrdý školní řád a nebude míchat soukromé osobní komplexy s prací.

„Tak určitě to bude někdo nový a tipuji Dolanského, když má nastoupit do Ulice. A ten si začne buď s Magdou, nebo s Terezou, která se do školy taky vrátí.“

Fantazie divákům nechybí, někteří už automaticky předpokládají, že se Tereza Kučerová (Patricie Pagáčová) vrátí do Ulice jako nová učitelka českého jazyka. Že ale začne opět pracovat na gymnáziu, kde už jednou zaměstnaná byla, zatím tvůrci nijak nepotvrdili. Jedná se pouze o domněnky a přání fanoušků, z nichž někteří mají ještě mnohem zajímavější nápady.

„Pod vedením Soni by to mohlo dostat grády,“ píše jedna z divaček a v tomto se rozhodně nemýlí.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři