Ulice: Zorro mstitel Jirka v boji proti sprejerovi zatáhne do průšvihu i Lumíra

Ulice: Zorro mstitel Jirka v boji proti sprejerovi zatáhne do průšvihu i Lumíra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Teď už nikdo nebude moct tvrdit, že starosta Jirka Hložánek nedělá pro blaho občanů vše, co je v jeho silách. Vždyť on je ochotný obcházet i zákon a riskovat obrovský malér, aby dostál předvolebním slibům a zajistil obyvatelům Ulice bezpečí a klid. Sebe a Lumíra ale možná přivede do neštěstí.

Jubilejní sezóna bude bohatá na dramata

Dvacátá sezóna Ulice se neponese jen ve znamení návratů, humoru a nadhledu, jak sliboval kreativní producent Mario Kubaš, ale také – a to už zase tolik překvapivé není – na vlně velkých dramat a akčních scén.

Už jsme informovali např. o natáčení nejnebezpečnějších okamžiků podzimu, jehož součástí budou riskantní internetové výzvy, parta kolem Matěje a Šimona a nehoda na vlakovém nádraží. Další porci dramat jistě obstará Soňa Čechová v nové roli přísné a nekompromisní ředitelky školy. Nouze o pořádnou akci nebude ale ani na radnici, když se někdejší rebel Jirka Hložánek pustí do boje s vandaly poněkud neortodoxním a kontroverzním stylem.

Vinou Jirky se Lumír bojí velkých problémů

Zápletka s posprejovanými omítkami vznikne vlastně docela nevinně, když Lumír s Jirkou vejdou do hospody a štamgasti do nich začnou rýpat, že nejsou schopní zaručit pořádek a dopouštějí, aby jim nějací chuligáni čmárali na domy. Stížnost připojí i Petr Kaštan, podle něhož se zákazníci domnívají, že sprejeři nakupují v jeho obchodě s barvami a laky, takže se pak dostává do řečí a je na tom škodný.

I když Lumír by asi nad marným bojem se sprejery nejradši mávl rukou, Jirka Hložánek si kritiku ze strany občanů vezme osobně – zvlášť poté, co na jeho adresu vyšel pochvalný článek o tom, jak příkladně se o město stará – a přislíbí jim, že záležitost důkladně prošetří.

Tím, že chce opravdu plnit předvolební sliby a dokázat, že to nejsou jenom plané řeči, si jistě šplhne nejen u štamgastů, ale i u diváků. Jirka platí dlouhodobě za jednu z nejoblíbenějších postav seriálu, jehož součástí je s jistými přestávkami od počátku v roce 2005. Tehdy býval sám velkým potížistou, neustále jednou nohou v nějakém maléru. I teď se v něm probudí rebelská duše a odhodlání vzít zákon do vlastních rukou, navzdory radám rezervovaného Lumíra a skutečnosti, že by jako starosta měl jít příkladem a ctít pravidla.

Správně by měl problém přenechat městské policii, ale starosta kupodivu stejně jako občané sdílí názor, že noční hlídky nemohou stačit na to, aby pokryly a ohlídaly potřebný prostor. Kdepak, na policii se spolehnout nelze, vandalům se budou muset podívat na zoubek přímo oni dva, Lumír a Jirka.

Netřeba dodávat, že panu Nyklovi se do přímé konfrontace dvakrát nechce, dobře si uvědomuje, že by to mohlo skončit ohromnou polízanicí. Jeho zlá předtucha zřejmě nebude daleko od pravdy.

Jakmile naši dva ochránci pořádku narazí na jednoho pouličního umělce, Jirka se změní v Zorra mstitele a zatáhne Lumíra do adrenalinové akce, na kterou nikdo jen tak nezapomene.

„Takhle se to nedělá. Z toho může bejt obrovskej průšvih,“ děsí se Nykl plným právem. Proč bude mít hned několik důvodů k obavám a jaký to celé bude mít dopad? To odhalí nové epizody seriálu.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova