V Ulici si zahraje princezna z pohádek našeho mládí

V Ulici si zahraje princezna z pohádek našeho mládí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ivana Andrlová se přesouvá z Jedné rodiny do Ulice a není to pro ni přechod snadný vzhledem k tomu, jak rychle v nekonečném seriálu všechno odsýpá. Zatím není známo, koho ztvární, ale diváci už tuší, že se bude jednat o paní Hanuškovou, Blančinu kolegyni na komoře, s níž to asi nebude jednoduché.

Známe ji z mnoha českých seriálů a hlavně z pohádek

Dvacátá sezóna Ulice klepe na dveře a neslibuje pouze návraty starých oblíbenců, ale i příchod nových hvězdných posil. Jednou z nich bude herečka Ivana Andrlová, která ve světě českých seriálů není žádným nováčkem. Nedávno si zahrála např. maminku Bereniky Kohoutové v Jedné rodině.

Koho ztvární v Ulici, zatím ona sama ani tvůrci prozradit nemohou, ale mezi diváky se už divoce spekuluje, že by se snad mohlo jednat o postavu Vlasty Hanuškové, s níž by měla mít Blanka nějaké neshody na stomatologické komoře. Hanušková je tam jako doma, všechno ví a všechno zná, a proto je lepší být s ní zadobře, jak ostatně radí Blance i zkušená Vanda.

Tak tady je úplně jasné, koho bude hrát… Paní Hanuškovou, o které se mluvilo v ukázce v souvislosti s Blankou.

„Dělání, dělání, všechny smutky zahání… Kdy bude v Ulici i Honza Čenský?“

„Aspoň nebude Kaštan sám.“

„Tak tahle herečka se mi zrovna moc nelíbí.“

„Jé, to se moc těším. Mám ji ráda.“

„Super, Ivana to tam oživí, byla to už dost nuda!“

Jak z poněkud rozporuplných názorů diváků vyplývá, Ivana Andrlová proslula především rolemi krásných a chytrých princezen. Známe ji hlavně z pohádek, jako je Princ a Večernice (1978), Princové jsou na draka (1980) nebo Za humny je drak (1982). Filmové tvorbě se v posledních letech už příliš nevěnuje, objevila se např. v povídkovém dramatu Tajemství pouze služební z roku 2016 nebo v komedii Špindl 2 z roku 2019. V seriálech je ale činná i nadále, vedle již zmíněných jste ji mohli vidět třeba v Dobrých zprávách, 1. MISI nebo Jitřní záři.

Všechno se zrychlilo, což pro herečku není snadné

„Nastoupit do seriálu, který takhle dlouho funguje, je vždycky těžké, ale myslím si, že začátky proběhly snad pro všechny dobře a příjemně,“ popsala Ivana Andrlová dojmy z natáčení prvních scén v pořadu TV Nova. „Já jsem v podstatě dlouhou dobu netočila, takže když se najednou někde ocitnu, dost koukám, protože ty věci se opravdu změnily, všechno se zrychlilo, postavení kamer je jiné… Důležitá je ta rychlost, ale musím říct, že tady je to celkem v pohodě. Je tam hodně textu, ale to už k tomu patří.“

Herečka zná Ulici i jako divačka, i když odvyprávět dění do detailu by zřejmě nezvládla. Spousta jejích kolegů se tam v minulosti vystřídala, a tak o ní má určité povědomí, přestože ji nesledovala pravidelně.

Většinou v dobu, kdy běží Ulice, já jedu na představení, ale občas ji někdy vidím dopoledne, když jsem doma.

Žádnou zvláštní motivaci pro přijetí této nabídky nepotřebovala. Jak říká, je to prostě práce. Přestože se jedná o tak dlouhý seriál, fungující už řadu let, pořád si podle ní udržuje úroveň a má určitě i své diváky. Na první epizody dvacáté sezóny se můžete těšit už ve druhé polovině srpna.

Zdroje článku: