Ulice: Zápletka s Irenou by asi zaujala víc, kdyby nebyla postavená na hlavu

Ulice: Zápletka s Irenou by asi zaujala víc, kdyby nebyla postavená na hlavu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Důvěřuj, ale prověřuj. Kéž by se tímto rčením řídila Irena Landová, jejíž víra v zákeřnou Soňu nezná mezí. Vůbec si neuvědomuje, jak nespravedlivě jedná s Magdou, přitom v minulosti už pár lidem ukřivdila, a tak bychom od ní čekali více obezřetnosti. Možná ale proto nechce Soňu z ničeho obviňovat.

Kvůli konfliktu s Irenou se Magda sesype

Poslední dobou je to mezi Magdou a Irenou napjaté tak, že už to slečna Procházková nevydrží a rozpláče se v náručí kamaráda Eddieho, který se ji pokusí utěšit. Magda vždycky jednala bez rozmyslu, a přitom s dobrým úmyslem. Eddie a Otík jí říkali, aby se mezi ředitelku a zástupkyni nepletla, že se to obrátí proti ní, a měli pravdu. Magda bohužel neposlechla, protože na to, aby nečinně postávala stranou a sledovala, jak Soňa intrikami ničí Irenu, je příliš hodná. Bohužel už jí ve škole kromě dvou výše zmíněných přátel asi nikdo nevěří. Doporučení, aby zauvažovala nad změnou prostředí, bude pak od Landové poslední ránou pod pás.

Tato dějová linka je možná zajímavá, ale pro mnohé fanoušky Ulice natahovaná a nepříjemná. Všichni doufají, že ještě před nástupem letní přestávky ve vysílání se zápletka vyřeší k jejich spokojenosti, což by znamenalo, že si Landová natluče nos a konečně pochopí, jakého hada si hřála na prsou. Teď to ale vypadá spíš tak, že Soňa dosáhne svého, zatímco Magda možná odejde na jinou školu.

Chtělo by to vnést do Ulice trochu pohody

Divákům vadí negativní témata, ale zejména spousta nelogičností a zvláštní přístup scenáristů, kteří z kdysi sympatické Ireny najednou dělají čím dál naivnější a hloupější ženskou, jíž jako by se mateřství vrazilo do hlavy. Takovými komentáři alespoň někteří reagují.

Když ji Magda upozornila, že je snadné dostat se jí do počítače a že tam Soňa mohla provést libovolné úpravy, měla si to jednoduše ověřit. Soňa pronikla do ředitelny v době, kdy už Irena nebyla ve škole, což se dá lehce dokázat třeba tím, že se Irena podívá, v kolik hodin telefonovala s Radovanem. Činila tak právě během odchodu z budovy. Pokud úpravy v jejích tabulkách proběhly až poté, je evidentní, že je má na svědomí Soňa.

Zdá se to prosté, pravda? Ale scenáristé snad záměrně tyto důležité detaily přehlížejí a dělají z Ireny nesnesitelnou nánu, která Soně věří slepě a bezvýhradně, zatímco svou ještě nedávno nejlepší kamarádku Magdu nesmyslně obviňuje ze žárlivosti na Prokopa. Diváci si to uvědomují a svůj nesouhlas dávají jasně najevo.

Soňa boduje, Magda pláče.
Soňa boduje, Magda pláče. | Zdroj: TV Nova

„Irena je nevyrovnaná, měla ještě zůstat na mateřské. Soňa je kariéristka, která jde přes mrtvoly! Pokud by to mělo tímto směrem pokračovat, tak já končím. Myslím, že nebudu sama, v každém zaměstnání je něco, ale tohle je přes čáru.“

„Irena je opravdu tak hloupá, že se nezeptala Radovana, v kolik hodin přišel ke škole. Hned by zjistila, že to byla Soňa.“

„Landové docela přeju, ať si tu hubu namele, však bude litovat, že si vyštvala kamarádku, která to s ní myslela dobře, a věřila mrše zákeřné.“

„Autor by se nad sebou měl zamyslet. Nebaví mě samá negativa. Navíc i nelogické situace. Trocha legrace by neškodila.“

Nezbývá nám než doufat, že poprázdninová sezóna přinese veselejší zápletky.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři