Ulice: Vanda bude zkoušená osudem. Kristýna Hrušínská si neumí představit, že by byla na jejím místě

Ulice: Vanda bude zkoušená osudem. Kristýna Hrušínská si neumí představit, že by byla na jejím místě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pořadu TALK! herečka Kristýna Hrušínská prozradila, že Vanda z Ulice bude v budoucnu ještě hodně zkoušená osudem kvůli závislosti na hazardu. Přála by jí přitom, aby zase řešila s Ludím nějaké příjemnější věci a všední drobné starosti, třeba co si dají ráno k snídani.

Vanda pro herečku znamená především zábavu

Kristýna Hrušínská byla hostem v pořadu TALK!, kde promluvila nejen o gamblerce Vandě, kterou hraje v nekonečné Ulici, ale také o tom, jak ji vlastně ovlivnila skutečnost, že pochází ze známé herecké rodiny. Možná tak někoho překvapí, že herectví nebylo její první volbou, když se rozhodovala, jakou cestou se v životě vydá.

Už v dřívějších rozhovorech zmiňovala, že ji vždy zajímalo cestování a povolání průvodkyně. Láska k divadlu, kterou získala v dětství tím, jak ji rodiče i strejda Rudolf brali do zákulisí a na jeviště, v ní ale nakonec zvítězila. Dnes ji tak můžeme vídat třeba v představeních Divadla Na Jezerce, v Občanovi první jakosti, Charleyově tetě nebo Naprostých cizincích.

Když stojí na jevišti po boku mámy a táty, vysloveně si to užívá. S mámou Miluší Šplechtovou a strýčkem Rudolfem Hrušínským mladším ostatně hraje i v Ulici, ačkoli postavu Jolany jsme tam už dlouho neviděli. Asi by jí neudělalo radost, co tam teď svérázná Vanda vyvádí. Kristýna Hrušínská je v Ulici čtvrtou sezónu a role Vandy pro ni znamená, podobně jako pro diváky, hlavně zábavu.

Já se tam chodím bavit a trošku si i odfrknout, stejně jako do divadla, protože mám doma dvě malé děti. Jediné, co je trochu komplikované, je dávat dohromady hlídání. Ale jinak si Vandu vyloženě užívám.

Ulice může pomoct lidem, jako je Vanda

Kristýna Hrušínská přiznala, že neví, s čím by se u Vandy ztotožnila, co mají společného. Nesmí ani prozrazovat, co čeká postavu v jubilejní dvacáté sezóně, snad jedině nepatrně naznačit.

Bude zkoušená osudem, protože zase podlehla hráčské vášni a začala si zase s démonem zvaným kasino, ruleta a automaty. Všechny peníze jí proklouzly mezi prsty. Pořád doufala, že tím, že bude hrát dál, to vyhraje zpátky a vlastně to všechno splatí, to je to, co ji nutilo hrát pořád dokola. Což je teda neuvěřitelné, já si vůbec nedovedu představit, že se tohle může stát, ale bohužel se to děje.

Herečka byla v kasinu jednou v životě, právě během natáčení. Žádnou zvláštní přípravu na roli gamblerky ale neměla. Jak řekla, už ten strašný pocit, který si navodila při čtení scénáře, v podstatě stačil. Na place se navíc dokázala snadno rozplakat a předstírat stres díky tomu, že byla z domova nevyspaná a vyčerpaná. Není snadné učit se texty v prostředí, kde pobíhají děti a kde v jednom kuse štěká pes. Jak se ale zdá, takový chaos může právě v podobných situacích úžasně pomoct vžít se do role. Je ale samozřejmě ráda, že má dvě děti a může i pracovat.

Protože Ulice má velkou sledovanost a tím, že lidi to mají rádi a třeba se tam uvidí v nějaké takové situaci, třeba jim to pomůže, že vyhledají nějakou odbornou pomoc. Možná se doma stydí, Vanda teď vlastně taky řeší, že to nedokáže říct. Ví, že by měla, ale nedokáže. Lidí, kteří tohle řeší, je hrozně moc, tak třeba jim Ulice v tomhle může pomoct.

Zdroje článku: