Ulice: Boj o život změnil Janu Holíkovi pohled na svět. V říjnu ho čeká další operace

Ulice: Boj o život změnil Janu Holíkovi pohled na svět. V říjnu ho čeká další operace
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Během letní dovolené na Slovensku začal oblíbený herec Jan Holík znenadání krvácet do osrdečníku a jen díky včasnému zásahu manželky a lékařů to neskončilo tragédií. Nyní se zotavuje, v čemž mu pomáhá rodina, ale i práce v Ulici. Aby byl úplně fit, musí ještě podstoupit jednu operaci.

Život má smysl pro ironii

Jsou to téměř dva měsíce, kdy sympaťák Jan Holík, známý především jako Jirka Herman z nekonečné Ulice, zveřejnil na Instagramu fotografii z nemocničního lůžka a vyděsil všechny své kolegy, známé i fanoušky. Během dovolené na Slovensku začal zničehonic krvácet do osrdečníku a doslova bojovat o život. Raději ani nedomýšlejme, jak by to dopadlo bez pohotového zásahu manželky a záchranářů. V reportáži pro pořad TV Nova herec otevřeně promluvil o hrůzném zážitku a dalším postupu na cestě k úplnému uzdravení. Čeká ho totiž ještě jedna operace. 

Já teda mám vrozenou srdeční vadu, ale tohle s tím vůbec nesouviselo, prostě mi praskla nějaká céva, začala mi krvácet do osrdečníku. Mimochodem když jsem koukal na tenis, na Wimbledon, a hrál francouzský tenista Perricard, tak mi praskla prostě céva a začala mi krvácet do perikardu. Takhle se mi to stalo, život má opravdu smysl pro ironii a pro humor, ale já jsem při tom opravdu málem umřel a moje žena plus samozřejmě doktoři v Bratislavě mi zachránili život. Děkuju vám ještě jednou.

Po druhé operaci by měl být Jan Holík zcela zdravý

Sociální sítě se okamžitě zaplnily komentáři od jeho sledujících a příznivců, slovy podpory a přáními brzkého uzdravení. Přidali se samozřejmě i diváci Ulice, pro které je major Jirka Herman jednou z nejoblíbenějších postav.

„Ať všechno dobře dopadne. Držíme palce a přejeme hodně štěstí a zdraví.“

„Vůbec jsem netušila. Přeji brzké plné uzdravení, hodně sil. To se asi projeví i jako zápletka v ději Ulice.“

„Velký sympaťák, přeji brzké uzdravení a ať se vše daří.“

Samotný herec je pochopitelně vděčný za to, že na něj všichni takhle myslí. Mnoho sil a trpělivosti bude před druhou operací ještě potřebovat.

Teď budeme pokračovat dál, protože mě bude čekat ještě jedna srdeční operace, to už v Motole tady v Praze. To bude někdy v půlce října. Tahle operace by mě měla úplně vrátit do zdravého stavu, že už bych měl hrát úplně naplno divadlo, všechno, ale rekonvalescence bude samozřejmě chvíli trvat, třeba do konce roku a tak. Ale jak vidíte, teď jsem v práci a je to přesně dva měsíce, takže už teď vesele pracuju. Držte mi palce, ať to dobře dopadne ještě podruhé, a bude to fajn.

Člověku se úplně změní priority

Být v Ulici Jana Holíka strašně baví a vědomí, že je natolik zdravý, aby mohl pracovat a být mezi kolegy, mu psychicky hodně pomáhá. Teď už si ale dobře uvědomuje, co je pro něj na prvním místě.

On se vám opravdu hodně změní pohled na svět. Najednou zjistíte, že být daleko víc v klidu vám vůbec neublíží, že nemusíte mít natřískaný diář až po střechu, to všechno s tím souvisí, že můžete zpomalit, že se bez vás svět nezboří, že nemusíte být u všeho, že máte rodinu, která je nejdůležitější. Obejmout svoje děti a svou ženu, být v rodinném kruhu, je to úplně nejvíc, co může být.

Zdroje článku: