Ulice: Hanušková a Strouhová jsou šikanující drbny. Blance asi bude na komoře úzko

Ulice: Hanušková a Strouhová jsou šikanující drbny. Blance asi bude na komoře úzko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci mají jasno, stačila jediná epizoda, aby si odvodili, že z Hanuškové a Strouhové na Komoře zubních lékařů se vyloupnou dvě nepříjemné drbny, které budou Blanku pomlouvat a patrně i šikanovat. Zejména s Hanuškovou to nová kolegyně nebude mít snadné. Strouhová se zase možná zakouká do Ludího.

Tohle zavání šikanou na pracovišti

Diváci Ulice už mají za sebou první návštěvu nového prostředí – Komory zubních lékařů – a také seznámení s novými postavami, tajemnicí Vlastou Hanuškovou (Ivana Andrlová) a přepečlivou účetní Pavlínou Strouhovou (Zuzana Páleníková). Obě tyto dámy ovlivní život Blanky (Linda Rybová), která zde právě začíná pracovat jako nová vedoucí vzdělávacích programů. Funkci jí dohodil bývalý manžel Luděk (Vasil Fridrich), což je pro Hanuškovou, šedou eminenci úřadu, která ví všechno nejlíp, dostatečný důvod k averzi a pomluvám. Blanka jí leží v žaludku už dlouho, přestože osobně se s ní nyní setkává poprvé.

„Dostala to od Voláka jako trafiku. Já jsem si ho vždycky vážila, ale myslím, že teď šlápl vedle. Nejvíc mě na tom štve, že kvůli své bývalé manželce prezident vyhodil Standu Pilnýho dva roky před důchodem,“ vylíčila Hanušková v jedné z nejnovějších epizod kolegyni Strouhové u kávy.

Blanka není hloupá a hned při prvním setkání pozná, že Hanuškové nepadla do oka. Zatím ale netuší, jak náročné to s ní ve skutečnosti bude mít. Vlastička je precizní a komisní, od ostatních si drží odstup, pro blaho komory by ale udělala cokoli, ráda peče a pořádá společné snídaně.

Není tedy úplně snadné odhadnout, s kým máme tu čest, jestli s čistě negativní postavou, anebo s někým, kdo nám časem přiroste k srdci. Diváci ale jako obvykle spekulují a dělají unáhlené závěry už teď na základě několika minut příběhu. Prostředí komory tak mnohdy přirovnávají ke škole a Hanuškovou k intrikující Soně (Lucie Vondráčková).

Pane jo, to zase bude kvalitní pracovní kolektiv, intriky jako u Soni.

„O Andrlové víme, že bude hrát sviňuchu, ale ta druhá je záhada. Tipuju na tajně zamilovanou do Ludího.“

Že by začaly postupně Blanku šikanovat?

Zatím nevidíme nic pozitivního

Šikana na pracovišti by v Ulici nebyla žádným novým tématem, něčím podobným si už prošel Vítek Klíma (Filip Čapka), když ještě pracoval v bance. Tehdy se po něm dost nepříjemně vozil šéf, ale naštěstí na své chování doplatil, o což se Vítkovi pomohla postarat také jeho kolegyně a dobrá kamarádka Dita (Vendula Wronka).

Bylo by hezké, kdyby seriál nevstupoval dvakrát do téže řeky a zkusil pro změnu nabídnout něco pozitivního, většina diváků na to ostatně stále čeká. Kreativní producent Mario Kubaš slíbil, že nová sezóna Ulice bude odlehčenější, odvážnější a humornější, ale asi potřebuje čas, aby se trošku rozjela. Bohužel, ne každému se chce nadále vyčkávat a raději přepíná na jiný program.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova,
  • čtenáři