Ulice: Volba náhradní matky rozděluje diváky. Milena by si na dítě dělala nároky

Ulice: Volba náhradní matky rozděluje diváky. Milena by si na dítě dělala nároky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina se snaží najít náhradní matku, ale zdá se, že každá volba má nějaká pro i proti. Tereza se jako prvorodička nehodí, a tak oslovila Veroniku, čímž si proti sobě poštvala diváky. Veronika pro ně nepřipadá v úvahu kvůli věku a někdejším zdravotním problémům. Ani s Milenou bychom to nevyhráli.

Gábina vůbec nemyslí na Veroničino zdraví

Dvacátá sezóna vnesla do Ulice několik nových postav, prostor a zásadních témat rezonujících společností. Pro seriál není nic neobvyklého, že se snaží poukazovat na důležité věci a problémy, případně nabídnout řešení. V příběhu Gábiny a Jirky Hermanových se budou řešit hlavně starosti související s náhradním mateřstvím. Složitá cesta k vlastnímu dítěti přes tělo náhradní matky s sebou nese řadu rizik a v divácích vyvolává reakce plné emocí.

Gábina (Aneta Krejčíková) obhlíží terén a zjišťuje základní informace. Ví, že po nejrůznějších genetických vyšetřeních přijde chvíle, kdy se s Jirkou (Jan Holík) budou muset rozhodnout pro konkrétní náhradní matku. Jirka zastává názor, že cizí osoba by asi byla nejvhodnější, ale Gábina si neumí představit, že by jejich miminko nosila úplně neznámá žena, o které nic nevědí. Proto se začala poohlížet v okolí a oslovila jediného člověka, u něhož jí to dávalo smysl – Veroniku (Hana Holišová). Právě to se ale u diváků setkalo spíše s nepochopením…

Čím ta Gábina přemýšlí?! Veronika (už babička) si má z kamarádství zničit zdraví a pak se na ‚své‘ dítě dívat jako na cizí? Požadavek Gábiny je drzý a za hranou, jak si to může dovolit jenom proto, že Veronika je poblíž?

„Kolik má postavě Veroniky být let? Vždyť už má dost dlouho vdanou dceru, je babičkou. Musí jí být kolem 50. Asi sotva by klinika takovou náhradní matku doporučila. Každopádně by do ní museli nějakou dobu cpát hormony, aby vůbec byl předpoklad, že odnosí dítě.“

Vždyť jde o zdraví Veroniky, byla také dost nemocná, měla rozřezané břicho, ošklivou operaci, myslím slinivku, nevím přesně, ale byla na tom špatně… Jak tohle po ní může Gábina chtít, jedno dítě má a Jirka věděl, že nemůže otěhotnět, nikdy po dětech netoužil.

Milena by chtěla dceři odnosit dítě

Ať už si o tom ale myslíme cokoli, Veronika si návrh přes víkend promyslela, a i když by přátelům hrozně ráda pomohla, nakonec Gábinu odmítla s tím, že by se dítěte nedokázala vzdát.

Gábině se ale nabídne někdo jiný, kdo je přímo nadšený a víc než ochotný jí dítě odnosit – máma Milena (Alena Štréblová). Pro ni je to příležitost být užitečná, prospět rodině a dokázat, že nepatří do starého železa. Cítí se být ve výborné kondici a její nabídka dceru dojme. Nejdřív ji ale šokuje tak, že zapomene mrkat a patrně i dýchat. Jen ohromeně zírá na mámu, neschopná odmítnout. Stejně jako Jirka si ale uvědomuje, že to není dobrý nápad. Diváci o tom vedou spory.

„Jsem ráda, že scenáristé dostali nápad, že by to dítě mohla odnosit máma Pumrová. Jsem taky matka a mám dceru. Kdyby to potřebovala, udělám to s radostí.“

Umíte si představit, jak by se Pumrová chovala? Do všeho by mluvila a zasahovala. Pumrovou bych nikdy nevolila, ani v krajní nouzi.

Uvidíme, jak se novomanželé Hermanovi rozhodnou.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři