Ulice: Gábina a Jirka zvažují náhradní mateřství. Je to složité z mnoha důvodů, míní Aneta Krejčíková

Ulice: Gábina a Jirka zvažují náhradní mateřství. Je to složité z mnoha důvodů, míní Aneta Krejčíková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aneta Krejčíková v rozhovoru prozradila, jak vnímá situaci své postavy Gábiny v Ulici. Ta bude ve dvacáté sezóně stát před nelehkým rozhodnutím. Pořízení dítěte prostřednictvím náhradního mateřství je komplikované téma – ze všech možných úhlů pohledu, říká herečka.

Mít dítě je prý v případě Gábiny nezodpovědnost

Závěr devatenácté sezóny byl pro Jirku a Gábinu radostný, po překonání mnoha překážek se konečně dočkali vysněné svatby a v obklopení rodiny i nejbližších přátel si na statku nedaleko Prahy řekli ano. Jubilejní dvacátá sezóna už pro ně ale chystá další náročnou zkoušku. Delší dobu uvažují o miminku, ale dosud se nepřinutili ohledně této vážné záležitosti definitivně rozhodnout. Jedna z nových ukázek na webu TV Nova prozradila, že si teď narovinu promluví o možnosti náhradního mateřství. Jak Gábina tuto variantu vnímá, popsala během rozhovoru její představitelka Aneta Krejčíková.

Je to pro ni velmi citlivé téma vzhledem k tomu, že když by uvažovala o dítěti, tak musí samozřejmě najít nějakou náhradní matku nebo nositelku toho dítěte, což je velké téma nejenom pro lidi, kterých se to týká, ale ve společnosti obecně. Hlavně u nás to pořád není legislativně úplně jednoduchá záležitost, takže ze všech možných úhlů pohledu je to složité téma.

„Tohle bude zajímavé,“ uvažují diváci. „Je to ukázka toho, že tu jsou i jiná řešení, když žena nemůže sama odnosit dítě, jen je to běžné spíše v cizině než u nás. A vsadila bych se, že jim to odnosí Tereza.“

„Bože, já jim tak fandím, až mi ukápla slza. To je tak dojemné a tak jim to přeji!“

S její diagnózou a tím, že už syna má, je to nezodpovědné. Každý půlrok se stresuje s možnou recidivou a najednou chce závazek na dvacet let minimálně.

Zaneprázdněná herečka se snaží být s dětmi co nejvíc

Zatím není jasné, zda se Šimon (Jakub Krause) dočká dalšího bratříčka, případně sestřičky, protože Aneta Krejčíková samozřejmě nemůže prozrazovat podrobnosti. Gábině nicméně drží palce a přeje jí jenom to nejlepší. Má pro ni pochopení, jelikož je sama milující mámou dvou dětí a ví, jak bývá někdy těžké skloubit starost o rodinu s pracovními povinnostmi. Naštěstí má kolem sebe lidi, kteří jí ochotně pomáhají.

Nejsem ten typ, jako třeba byla moje maminka, která s námi byla osm let doma, to by ze mě buď byla alkoholička, nebo bych si to šla hodit. Je to strašně fajn a osvěžující, když mám třeba čas konečně a nemusím děti peskovat za to, že někam pospícháme. Takže si to strašně užívám v momentě, kdy nemusíme nikam spěchat a já je můžu nechat zlobit. Protože mi přijde, že jinak, jako v tom běžném provozu, po nich jenom řvu.

Herečka o sobě pochybuje asi jako každá máma a pochopitelně si vyčítá, že občas musí odejít do práce. Ve volném čase se proto snaží dětem maximálně věnovat a bere je na výlety do přírody. „Já se snažím jim to kompenzovat, co nejvíc to jde. Třeba po nějakém večírku, když je napůl pracovní společenská událost, tak potom ten další den za nimi většinou jedu.“

Zdroje článku: